18 Şubat 2024 16:33

Savaşa karşı harekete geçmeliyiz

Barışçıl olmayan, çıkarcı dünya politikalarını yürütenlere karşı sesimizi çıkardığımızda onların hegemonyalarını biraz olsun kırabiliriz.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Türkü BARAN
Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi

Gençler olarak gündemdeki konular üzerine kafa yoruyor, fikir yürütüyoruz. Şu sıralar da maalesef ki bu konuların başını aslında tüm insanlığın az çok maruz kaldığı, bizler için de büyük bir acı ve utanç kaynağı olan savaş konusu çekiyor. Biliyoruz ki bir gün biz de kendimizi böyle bir savaşın içinde bulabiliriz. Bunun için tüm dünya halklarının her alanda savaş karşıtı eyleme geçmesi gerekiyor. Biz barışçıl olmayan, çıkarcı dünya politikalarını yürütenlere karşı sesimizi çıkardığımızda onların hegemonyalarını biraz olsun kırabiliriz.


ÜRETTİKLERİMİZLE SESİMİZİ ÇIKARALIM


Siyasi olayları ve düşünceleri sanatla da dile getirebilmek çok güzel ve önemli bir ifade şekli. Düşünen, duyarlı gençlik olarak Genç Hayat Yarışmaları ile biz de ürettiğimiz fikirlerle ve sanatın çeşitli alanlarında kendimizi deneme fırsatı buluyoruz. İşin ucunda para ödülü olduğu gibi dereceye giren eserimizin yayınlanabilmesi fikri de bizi çok heyecanlandırıyor. Yarışmanın böyle önemli bir konuda olması katılan herkes için ayrıca onur verici bir durum. Bu yüzden Genç Hayat Kültür Sanat Ödülleri’ne katılmak kazanamasam bile benim için mutluluk verici bir olay ve anı olarak kalacak. Gündemimizde savaş gibi üzücü konuların olmamasını temenni ediyorum.

ÖNCEKİ HABER

Barışı yarışmamızda düşleyelim

SONRAKİ HABER

Buca'da seçim afişlerinde İYİ Parti'nin adayının CHP rozetli fotoğrafı kullanıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa