20 Şubat 2024 03:14

Liseli gençler Sanat Fabrika / Genç Hayat Şenliği'nde buluştu.

Karşı Sanat'ta gerçekleşen şenlik, liseli gençlerin bugün yan yana gelecekleri alanların neden kısıtlandığı, liselerde yaşanan sorunların neler olduğu vurgusu ile başladı.

Paylaş

Karşı Sanat'ta gerçekleşen şenlik, liseli gençlerin bugün yan yana gelecekleri alanların neden kısıtlandığı, kültür ve sanat etkinliklerine erişiminin nasıl engellendiği; liselerde yaşanan sorunların neler olduğu ve bu şenliğin neden yapıldığı vurgusu ile başladı. Ardından Genç Hayat Yayın Kurulu üyesi Batuhan Enginer derginin tanıtımını gerçekleştirdi. Genç Hayat dergisinin bugün Türkiye gençliği açısından öneminin ne olduğunun ve yazarından okuruna, okurundan dağıtıcısına her kesimden gencin bu derginin nasıl bir parçası olabileceği tartışıldı. Türkiye gençliğinin özlemlerinin, taleplerinin yer aldığı bir kendini ifade etme aracı olduğu vurgulandı. Genç Hayat tanıtımının ardından bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Kutu oyunları, tanışma etkinlikleri ve drama oyunlarının ardından Mercan Selçuk Dans Topluluğu dansçısı Ekim Deniz Akarslan ile dans atölyesi gerçekleştirildi. Bu atölyede özgürce dans edebilmek, hareket edebilmek adına ne yapabiliriz gibi konular tartışılırken bir yandan da bir koreografi çıkarıldı. Etkinliğin sonuna doğru gerçekleştirilen sunumda ise 1999 yılından bu yana ülkemizde ve dünyada liseli gençlerin gelecekleri için verdikleri mücadelelerden kesitler sunuldu. ÇEDES projesi ile eğitimin dinci-gerici saiklerle nasıl kuşatıldığı, eğitim müfredatına yapılan müdahalelerin hayatlarımızda nasıl izlerinin olduğu konuşuldu. Bununla birlikte geçtiğimiz 6 ayda MESEM projesi kapsamında çalıştırılan öğrencilerin iş cinayetlerinde yaşamlarını kaybetmesi ve projenin neyi hedeflediği ve iktidarın bunca ölüme rağmen bu projeyi neden ortaya koyduğu konuşuldu. Ardınan çeşitli liselerden öğrenciler açık kürüsüde okullarında yaşadıkları sorunları ve neler yapılabileceğini konuşmak için söz aldı. Açık kürsü sonunda liseli gençler olarak birlikte mücadele etmenin önemi vurgulandı. Şenlik Sanat Fabrika'dan Yağmur Su'nun verdiği konserle son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin sözleşmeli personel alacak

SONRAKİ HABER

TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül: İzin verip göz yumanın hiç mi suçu yok?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa