24 Mart 2024 18:39

İktidarın İsrail’le ticareti sürdürmesine birçok ilde tepki

İktidarın Gazze’deki katliamlara rağmen İsrail’le ticareti sürdürmesi, birçok ilde protesto edildi.

Fotoğraf: @direniscadiri/X

Paylaş

İsrail’in abluka altındaki Gazze’ye yönelik katliamları sürmesine karşın, iktidarın ticari ilişkileri sürüyor. 30 şehirde "Ramazan’da Gazze için ayağa kalk!” sloganıyla yapılan çağrıyla, iktidarın İsrail ile ilişkilerini sürdürmesi protesto edildi. “İsrail ile ticaret, Filistin’e ihanet sloganlarının atıldığı eylemlerde, Ramazan ayında da saldırıların sürmesi lanetlendi. Öte yandan protestolarda Hamas’a destek sloganlarını da atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların seçim kampanyası için gittikleri şehirlerde İsrail ile ticaretin durmasını isteyen protestocular engelleniyor ya da gözaltına alınıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisinin son verilerine göre 2024 ocak ayında 317, 7 milyon dolarlık ihracat, şubat 2024’te yüzde 26 artarak 400,3 milyon dolara yükseldi.

Türkiye İsrail’in çelik ithalatının yüzde 65’ini karşılıyor. AKP’ye yakın patron örgütü MÜSİAD ise üyeleri İÇDAŞ’ın en çok çelik ihracatı yapmasına karşı sessizliğin koruyor. İktidar “Savaş sanayi için” değil diye açıklamaya çalışsa da TÜİK, “kişisel amaçlı” diyerek silah ve bunların aksam parçalarının İsrail’e satıldığını itiraf etti. Son olarak abluka altındaki Gazze’ye yönelik katliamlarını sürdüren İsrail’e dikenli tel ticareti tepkileri büyüttü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hastane için kazılan kuyuya 5 yıldır temel atılmadı

SONRAKİ HABER

YRP'nin İstanbul mitingi: Ekonomideki kötü gidiş AKP'ye oy verdirmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa