25 Mart 2024 13:26

TMMOB Adana İKK: Gezi bu ülkenin umududur

Gezi Davası tutuklamalarının 700. Gününde açıklama yapan TMMOB Adana İKK, “Gezi Direnişinden hâlâ ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. Gezi bizim demokrasi çığlığımızdır, eşitliktir” dedi.

TMMOB Adana İKK: Gezi bu ülkenin umududur

Fotoğraf: Eylem Nazlıer / Evrensel

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Gezi Davası tutuklamalarının 700. gününde yazılı açıklama yayımladı.

TMMOB Adana İKK Sekreteri Ahmet Uncu tarafından yapılan açıklamada, Gezi Davasında tutuklanan arkadaşlarının haksız, hukuksuz bir şekilde cezaevinde oldukları belirtilerek, Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdürecekleri ifade edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı ve Hakan Altınay serbest bırakıldığını ifade eden Uncu, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ın da aralarında bulunduğu arkadaşlarının 18’er yıllık hapis cezasının Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onandığını hatırlattı.

“GEZİ BİZİM DEMOKRASİ ÇIĞLIĞIMIZDIR”

Bu kararın milyonlarca insanın demokratik hak kullanımlarını cezalandırmaya, barışçıl ve demokratik istemleri bastırmaya yönelik verildiğini söyleyen Uncu, “Gezi Direnişinden hâlâ ilk günkü gibi gurur duyuyoruz. Gezi bizim demokrasi çığlığımızdır, eşitliktir. Gezi emeğimiz, alın terimiz, gururumuz, kardeşlik ve dayanışma demektir. Gezi bir arada yaşamanın mümkün olduğunun en güçlü ifadesidir. Gezi laikliktir. Gezi, genç yaşlı, işçi, emekçi, işsiz, öğrenci, kadın, erkek demeden; birbirini emeğinden tanıyanların, ezilenlerin en güçlü haykırışlarıdır. İşte bu yüzden ilk günden itibaren Gezi, iktidarın hedefindedir. Bizler, Gezi’ye baktığımızda; bilim ve tekniğin ışığında, tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, eşit, onurlu, barış içerisinde yaşayacağımız, adil bir ülke umudunun ne kadar da diri olduğunu görüyoruz” dedi.

“MÜCADELENİN SÖZCÜSÜ OLMAK SUÇ DEĞİLDİR”

TMMOB ve bağlı odaların en temel amaçlarından birinin bilimi ve tekniği halkın yararına kullanarak kamusal alanları savunmak olduğunu ifade eden Uncu, “Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği bu toplumcu çizgi ve onurlu mücadele geleneğidir. Bu kapsamda, milyonlarca yurttaşın, toplumun ortak değeri olan Gezi Parkı betonlaşmasın diye, İstanbul kentinin merkezindeki en önemli deprem toplanma alanı yapılaşmaya açılmasın diye yürüttüğü mücadelenin sözcüsü olmak suç değildir. Arkadaşlarımız, Gezi’ye katılan milyonların sözcüsü olmuşlardır" dedi. (Adana/EVRENSEL)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan-Şimşek programıyla Türkiye, yüksek faiz cennetinin yanı sıra uluslararası tekellere eğitimli ve ucuz işçi pazarı haline getirilecek.

Evrensel'i Takip Et