31 Mart 2024 12:08

Seçim yasağını tanımadılar

YSK'nin açıkladığı seçim takvimine göre dün 18.00 itibariyle propaganda serbestliği sona ermesine ve seçim yasaklarının başlamasına rağmen iktidarın kendisi de medyası da yasakları tanımadı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıkladığı seçim takvimine göre dün 18.00 itibariyle propaganda serbestliği sona erdi, seçim yasakları başladı. Ancak iktidarın kendisi de medyası da yasakları tanımadı.

Seçim yasaklarına göre seçime katılan parti ve adayların elektronik posta adreslerine mesaj gönderilmesi, sabit telefonlara sesli, görüntülü veya yazılı iletilerle propaganda yapması yasak. 18.00 itibariyle başlayan bu yasak kısa sürede delindi. AKP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları mesajlar ve aramalarla faaliyetlerine devam etti.

ERDOĞAN AYASOFYA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona eşlik eden AKP İBB adayı Murat Kurum’un, akşam namazını Ayasofya’da kılması saat 18.00’den sonra seçim yasakları başlamasına rağmen iktidar medyasında yoğun bir şekilde yer aldı. Sabah gazetesinin internet sitesindeki haber başlığında “Ümmetin duası seninle reis” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye gazetesinin internet sitesinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, akşam namazını Ayasofya-i Kebîr Camii’nde kıldı. Cumhurbaşkanı, vatandaşlarla sohbet edip çocuklara harçlık dağıttı. Erdoğan, 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir gün önce de Ayasofya’da namaz kılmıştı” denildi.

SABAH KURUM’U İZLEDİ

AKP İBB Adayı Murat Kurum’un seçim çalışmaları değil ancak güne Eyüpsultan’da namazla başlaması da Sabah, Yeni Şafak ve Türkiye gazetelerinin internet sitelerindeydi. Sabah gazetesi haberinde “Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı (İBB) Murat Kurum, güne Eyüpsultan'da başladı. Sahada çalışmalarını sürdüren ve her bir ilçeyi tek tek gezen Kurum, seçim sabahı Eyüpsultan'da sabah namazını kıldı” dedi.

AKTAŞ TEPKİLİ

AKP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş yasaklara tepki gösterdi. Aktaş sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Emirsultan’da yapmayı planladıkları sahur programını, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itiraz neticesinde iptal etmek durumunda kaldıkları söyledi. Aktaş paylaşımında “‘herhangi bir siyasi amaç gütmeden” ifadelerine yer verirken paylaşımın devamında “Bir araya gelmekten büyük mutluluk duyacağımız bu buluşmayı elimizde olmayan nedenlerden dolayı yapamadığımız için programa katılım sağlamayı düşünen tüm hemşehrilerime seçim sonrasında bir sahur sözü veriyorum. Herkese hayırlı Ramazanlar” dedi.

ÜLKE TV’DE AKP GÜZELLEMESİ

Ülke TV’de ise saat 22.00’da Gözde Özyürek’in sunduğu Görüş programında “Türk siyasetinde muhalefet sorunu mu var” başlıklı bir tartışma programı vardı. Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan, Milat Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven ve Akademisyen Sosyolog Porf. Dr. Yasin Aktay’ın katıldığı programda AKP güzellemesi yapılırken, CHP eleştirilerine bolca yer verildi.

“SEÇİM YASAĞI SANA YOK MU?​”

Seçim yasaklarına rağmen paylaşımda bulunanlardan biri de Daily Sabah ve Yeni Şafak Yazarı İhsan Aktaş’tı. “Oyum Murat Kurum’a” diyen Aktaş’a sosyal medya kullanıcıları “Secim yasağı yok mu sana yandaş medya” diyerek tepki gösterdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da bir uzman çavuş 4 aylık bebeği katletti

SONRAKİ HABER

Konya'da iş cinayeti: Vinçten düşen kaynak ustası hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa