09 Nisan 2024 09:04

İsrail, Gazze’de belediye binasını vurdu, belediye başkanı hayatını kaybetti

İsrail, Gazze'de El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki belediyeye ait ortak hizmetler binasını vurdu, Megazi Belediye Başkanı Gamri hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Omar El Qattaa/AA

Paylaş

İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki belediyeye ait ortak hizmetler binasını bombaladı. Megazi Belediye Başkanı Gamri ile çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

Medya Ofisi yaptığı açıklamada İsrail ordusunun El-Megazi Belediye Başkanı Hatim Salih el-Gamri'yi öldürmesini, kaos ve kargaşa ortamı yaratmayı ve insani krizi büyütmeyi amaçlayan bir savaş suçu olarak nitelendirdi.

Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, belediyenin ortak hizmet binasını doğrudan ve önceden haber vermeksizin bombalayarak Megazi Belediye Başkanı Gamri'ye suikast düzenlediği belirtildi. Açıklamada, sivillere dokunulmazlık ve koruma sağlayan uluslararası yasaları ihlal eden saldırının aynı zamanda İsrail'in Filistin halkına karşı kasıtlı ve önceden planlı şekilde işlediği suçlarının yeni bir bölümü olduğu belirtildi.

Gamri'nin öldürülmesinin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivillere karşı yürüttüğü "soykırım savaşı" çerçevesinde yer aldığı ve İsrail'in kaos ve kargaşa ortamı oluşturmayı, insani krizi çoğaltmayı ve belediye hizmetlerinin vatandaşlara sunulmasını engellemeyi amaçladığı belirtildi.

İsrail ordusunun Megazi Belediye Başkanı'nı öldürmesinin en güçlü şekilde kınandığı bildirilen açıklamada, İsrail'in saldırısını kınama ve baskı yapılması çağrısını bulunuldu.

İsrail savaş uçaklarının bu gece Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı'ndaki belediyeye ait ortak hizmetler binasını doğrudan bombalaması sonucu, Megazi Belediye Başkanı Gamri ile çok sayıda Filistinlinin öldüğü bildirilmişti. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan bayramdan sonra Hatay'a gidecek

SONRAKİ HABER

Tepkilerin ardından İsrail’le ticarete kısmi kısıtlama: 6 aydır jet yakıtı ve çelik gönderdiklerini itiraf ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa