Diyarbakırlılar Amedspor'un şampiyonluğunu kutladı

Dilan TEMİZ
Diyarbakır

Diyarbakır’da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor’un Soma deplasmanındaki galibiyetinin ardından kentte başlayan kutlamalar gece boyu devam etti.

Gelecek hafta Menemenspor’u kendi sahasında ağırlayacak olan Amedspor’un, yenilmesi durumunda da gol averajıyla şampiyonluğuna garanti gözüyle bakılıyor.

 

28 Nisan 2024 16:01
Görsellerin büyük halini görmek için üzerine dokunun
.

Paylaş

Paylaş

Paylaş

Paylaş

KUTLAMALAR HAVAİ FİŞEKLER VE HALAYLARLA SÜRÜYOR

Kentte galibiyet şampiyonluk erken coşkuyla karşılanırken, On binlerce Amedspor taraftarı Yenişehir ilçesinde bulunan Ofis Semti’nde kutlama halaylarına durdu. Birçok koldan Ofis semtine bayraklar ve meşalelerle yürüyerek, “İşte taraftar işte şampiyon”, “Yeşil kırmızı şampiyon Amed” sloganlarını attı. Taraftarlar, araçlarıyla konvoy oluşturarak kenti baştanbaşa korna çalarak, turluyor.  Semtte esnafın ve yoldan geçenlerin katıldığı kutlamalarda havai fişekler patlatılırken taraftarlar hep bir ağızdan “Diren ha Diyarbekir Diren” şarkısını söyledi.

Kutlamalara katılan Abdullah Pektaş, “Amedspor kardeşliktir, şampiyon olması için elimizden geleni yapıyorduk taraftarlar olarak. Tek büyük Amedspor. Irkçılık yapanlara kardeşliğimizi gösterelim” diye konuştu.

Taraftarlardan Emircan Dindaroğlu ise,” Şampiyonluk yolunda çok güzel devam ediyor. Bu sene olduğu gibi umarım gelecek yıl da getirecek. Diyarbakır halkından tek isteğim Amedspor’a desteklerini hiçbir zaman bırakmasınlar, destek vermeye devam etsinler. Diyarbakır için ciğerimizin temsilidir” dedi.

“KARDEŞLİĞİN, DOSTLUĞUN, BARIŞIN SEMBOLÜDÜR”

Maçı kazanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Evin Çelik Bilek şöyle konuştu: “Şampiyonluk kutlamasını yapıyoruz. Kutluyoruz Amedspor’u. Kardeşliğin,dostluğun, barışın sembolüdür Amedspor.”

Fırat Getiren “Bir Amedspor taraftarı olarak şu anki şampiyonluktan dolayı çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Amedspor sadece bu memleketin takımı değil tüm bölgenin takımı. Tüm bölgenin takımıdır” şeklinde konuştu.

Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den dönecek olan Amedspor kafilesini karşılayarak kutlamalara devam edecek.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa