15 Mayıs 2024 17:08

Fatih Pınar’dan ‘25 Yıllık Tanıklık’ sergisi

Fatih Pınar'ın "Göz Göre Göre '25 Yıllık Tanıklık'" sergisi 17 Mayıs'ta Karşı Sanat Çalışmaları'nda açılıyor.

Fatih Pınar’dan ‘25 Yıllık Tanıklık’ sergisi

Göz Göre Göre "25 Yıllık Tanıklık" sergi afişi

Fatih Pınar’ın Nazlı Ökten küratörlüğünde “Göz Göre Göre ‘25 Yıllık Tanıklık’” sergisi 17 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Karşı Sanat Çalışmaları’nda görülebilecek.

Pınar'ın belgesel fotoğrafla başlayıp video-aktivizme, oradan belgesel sinemaya uzanan kişisel macerası her aşamasında Türkiye'nin geçirdiği "büyük dönüşüme" eşlik ediyor. 25 yıllık bu serüven; meşru görülen kamusal alanın kıyısında kalanların, görmezden gelinenlerin hikayelerini farklı mecralardan farklı formlarla anlatıyor. Bu görsel belgeler dışlanmış olanı ortaya çıkarırken hegemonik anlatılara da meydan okuyor.

Bu sergi aynı zamanda; Ankara, Cizre, Roboskî, Soma, Gezi, deprem gibi şiddetli dönüm noktalarıyla,  1 Mayıslar, 8 Martlar, Newrozlar, Onur Yürüyüşleri gibi şenlikli direnişleri bir arada göz önüne seriyor. Türkiye'nin son 25 yılına tanıklık eden bir tünelin içinden geçip giderken ışık ve karanlığın o şaşmaz oyunu bekliyor katılımcıları. Sadece bireysel veya kolektif hafızayı tazelemek için değil, onu yarına tüm hakikatiyle taşıyacak bir yeniden inşa sürecine katılmak için….

FATİH PINAR HAKKINDA

1998-2004 yılları arasında Atlas dergisinin fotoğrafçısı olarak çalışırken foto-röportaj yapmayı öğrendi. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte 2004 yılında fotoğraflarla sesleri birleştirerek interaktif hikayeler anlatmaya ve haber siteleri için çalışmaya başladı. Fotoğraf makinesinin dijitale dönüşmesi ve sosyal medyanın yükselmesiyle birlikte multimedya; video-aktivizm ve haber videosu içerikleri üretti. Foto muhabiri olarak başlayan serüveni bağımsız gazeteci, “video-journalist” ve belgesel sinema yönetmeni olarak devam ediyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et