27 Mayıs 2024 13:06

Bahar Candan tedavisinin ardından cezaevine sevk edildi

'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçundan tutuklu bulunan ve cezaevinde kendine zarar veren sosyal medya fenomeni Bahar Candan, tedavisinin ardından Marmara cezaevine geri götürüldü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçundan tutuklu bulunan ve cezaevinde kendine zarar veren sosyal medya fenomeni Bahar Candan, tedavisinin tamamlanmasının ardından bu sabah tekrar Marmara cezaevine sevk edildi.

Televizyonda bir moda yarışması programıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 16 Kasım 2023 tarihinde 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DHA’nın haberine göre Marmara Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Bahar Candan, 24 Mayıs Cuma kendine zarar verdi. Candan, Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan Bahar Candan tekrar cezaevine götürüldü.

NİHAL CANDAN ADLİ TIP KARARIYLA TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Suç örgütü üyeliği gerekçesiyle tutuklanan Candan kardeşlerden Nihal Candan hakkında hastanenin verdiği “cezaevinde tedavisinin devam edemeyeceği yönünde görüş bildirmesi sonucu tahliye kararı verildi.

Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne konulan kardeşlerden Nihal Candan'ın tutuklanmasını protesto etmek için cezaevinde yemek yememeye başladığı öğrenildi. Bir süre sonra yeme alışkanlığı bozulan Nihal Candan'a 'anoreksiya nevroza' adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Hastalığı sebebiyle 37 kiloya kadar düşen Nihal Candan'ın psikolojisinin bozuk olduğu da belirtiliyordu. Dün hastaneye kaldırılan Candan için doktorlar cezaevinde tedavisine devam edilemeyeceği yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine Candan'ın tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verildi. (HABER MEREKZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Darbe anayasasıyla devam edemeyiz

SONRAKİ HABER

Birleşik Kamu İş: Açlık sınırı 19 bin 926 lira oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa