29 Mayıs 2024 11:58

Ankaralı hayvan hakları savunucuları: Uyutma değil, yaşam hakkı

Ankara'da besledikleri hayvanları bakım merkezinde ziyaret eden yurttaşlar, sokak hayvanları için alternatif çözüm çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Yalın Onat Ergör/DHA

Paylaş

Sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören kanun teklifi taslağına tepkiler sürüyor. Ankara'da  sokakta baktıkları hayvanların Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezine getirilmesinin ardından sokak köpeklerini burada ziyaret eden yurttaşlar kanun teklifi kapsamında tartışılan "uyutma" kavramına tepki gösterdiler.

Aynur Öztürk, "Köpeklerin uyutulması yumuşatılmış hali. Aslında bu uyutulma adı altında ölüm. Canımı alsınlar, sonra köpeklerime dokunabilirler" ifadelerini kullandı.
 

"ALTERNATİF ÇÖZÜMLER BULUNMALI"

Sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı olduklarını ve çözümün başka yollarla bulunması gerektiğini vurgulayan Gurbet Koca, "Kesinlikle yaşamalarından yanayım. Onları çok seven insan olarak onlarla birlikte bir hayat sürmeyi de çok istiyorum. Fakat yaşatılacaksa da 'iyi' yaşatılmasından yanayım. Onları tek kurtaracak işlemin 'kısırlaştırma' olduğunu çok iyi biliyorum." şeklinde konuştu. Barınaklardaki yaşam koşullarının da iyileştirilmeye ve sıkı bir denetime muhtaç olduğunu söyleyen Koca, "Bu zamana kadar uyutulma olmasa bile kapalı kapılar ardında birsürü hayvanı daha işkence çekerek öldürüldüğünü bizler biliyoruz. Konya barınağında da bunun örneğini yaşadık." ifadelerini kullandı. 

"SIKI BİR KISIRLAŞTIRMA PROGRAMI İSTİYORUZ"

15 yılı aşkın süredir sokak köpeklerini eslediğini belirten Gül Türkan ise yetkililerin konuyu "uyutma" üzerinden tartıştırarak görevden kaçtıklarını düşündüğünü söyledi. Türkan, "Sıkı bir kısırlaştırma seferberliği istiyoruz. Hatta gerekirse özel klinikleri de zorunlu tutsunlar. Biz gönüllüler, barınak iş birliği halinde kısa zamanda çözeceğimizi düşünüyorum." dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da Kürtçe hizmet veren kafenin sahibi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Av. Fevzi Özlüer: Büyük Menderes kirliliği kamusal ve siyasal stratejinin bir parçası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa