31 Mayıs 2024 00:10

İzmir'de ASM çalışanlarından vergi açıklaması

İzmir'de Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının "Vergide adalet istiyoruz" talebiyle düzenlediği eylemlere devam edildi.

Fotoğraf: SES İzmir 1 No'lu Şube

Reklam

Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının "Vergide adalet istiyoruz" talebiyle düzenlediği eylemlerin 13.'sü Karabağlar 1 No'lu ASM'de yapıldı.

TTB Aile Hekimliği Kolu ve SES tarafından hazırlanan basın metnini ASM hekimi Mehmet Altıparmak ve hemşire Nuray Tire okudu. Yapılan açıklamada, sağlık merkezlerindeki yüksek vergi kesintilerine karşı seslerini yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden sağlık emekçileri bu sese kulak vermek yerine Maliye Bakanı'nın "Vergi kaçıranları ihbar edin" demeçleri verdiğini belirttiler.

Yıl sonuna doğru kendilerinden yapılan kesintinin yüzde 35 civarına çıktığını dile getiren emekçiler, "Bu adaletsizliğe ve eşitsizliğe itirazımızı sürdürmek, her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi yapılsın talebimizi bu haftada dile getiriyoruz. Talebimiz karşılık bulana dek süresiz yaptığımız bu eylemlerimizi büyüterek hak arayışımızı sürdüreceğiz" dediler.

Eylemde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e şu sorular yönetildi:

  • Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?
  • Vergi kaçıranları hepimizden daha iyi biliyor ve tanıyorsunuz. Kazancına göre düşük ve ya hiç vergi vermeyenleri kollamaya devam edecek misiniz?
  • İhbarcılığın adaletsiz ve eşitsiz vergi toplama politikanızı örttüğünü düşünüyor musunuz?
  • Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?
  • Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?
  • Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz?
  • Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamaların son bulacağını söylediğiniz tasarruf paketinin çalışanların sırtına yeni yükler getirmeyeceğini söyleyebilir misiniz?

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam