09 Haziran 2024 19:22

Öğrenciye değil sermayeye hizmet eden yönetim

Okulumuzu sermayenin arka bahçesi yapan okul yönetimi, kendi öğrencilerini ve velilerini birkaç bin lira para kazanabileceği bir topluluk olarak mı görüyor?

Fotoğraf: Freepik

Paylaş
YTÜ Maçka mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri
İstanbul

31 Mayıs Cuma günü Yıldız Teknik Üniversitesi Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde mezuniyet töreni yapılacağı öğrencilere söylenildi. Ücretin 500 lira olacağı belirtildi ve “ücreti veremeyen, vermek isteyen öğrencilerin de bahçeye girebileceğini ama kep törenine katılamayacağı, mezuniyet programından yararlanamayacaklarını” ifade eden okul yönetimi, hafta geçtikçe işleri daha sıkı hale getirdiler. Okul yönetimi, duyuru yapıldıktan bir hafta sonra mezuniyet törenine para vermeyen öğrencilerin okula giremeyeceğini öğretmenlere aktardılar. Açıklamada öğrenciler kendi okuluna, kendi bahçesine giremeyeceği, belirtildi! Birkaç gün sonra ise “Hazırlık-9-10-11. sınıfların da etkinliğe katılmayacağı” okul idaresi tarafından söylenildi.

YÖNETİM SERMAYENİN BEKÇİLİĞİNİ YAPIYOR

YTÜ Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak, şu soruları soruyoruz; Öğrenciler ve aileleri, bir öğün yemek ihtiyacını karşılayamıyorken 500 lira ücreti nasıl karşılayacak? Okulumuzun tarihi binasından yararlanan, sermayenin arka bahçesi yapan okul yönetimi, kendi öğrencilerini ve velilerini birkaç bin lira para kazanabileceği bir topluluk olarak mı görüyor yoksa kendi mezun olan öğrencileri olarak mı? Okulumuzun binasından bu kadar yararlanan dizi çekimleri, reklam çekimlerinin parası nereye harcandı, harcanıyor? Okul bahçesindeki otoparktan aylık ortalama ne kadar bir gelir elde ediyor? Bu paralar nereye harcanıyor? Çünkü, öğrencilerin ihtiyacı için harcanmadığı açık ve net.

Ancak bu tablo sadece YTÜ MAÇKA MTAL’de yaşanan bir olay değil. Birçok lisede mezuniyet törenleri çok daha pahalı olabiliyor. Hiçbir okul öğrencilerini düşünmüyor. Ancak bu okulların yanında ucuz bir fiyata mezuniyet yapan okul da oluyor. Liselerimizin, üniversitelerimizin kendi öğrencilerini bir para kazanma aracı olarak görmesini bizler istemiyoruz.

Biz liseli öğrenciler olarak şunu istiyoruz; Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim.

ÖNCEKİ HABER

Kayyum darbesine karşı yürüyüş yarın Şemdinli'de başlayacak

SONRAKİ HABER

Urfa'da sokak hayvanları için eylem düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa