12 Haziran 2024 15:55

Adana’da yaşamını yitiren çocuk işçi için patron hakkında suç duyurusu

EMEP, BİRTEK-SEN ve ÇHD Adana Şubesi, 11 yaşındaki Ahmet’in iş cinayetinde ölmesine ilişkin sorumlular hakkında suç duyusunda bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP), BİRTEK-SEN ve Çağdaş Hukukçular Derneği Adana Şubesi, 11 yaşındaki Ahmet Direk Turan Haskiro’nun iş cinayetinde ölmesine ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığa başvurarak sorumlular hakkında suç duyusunda bulundu.

3 kurum adına verilen suç duyurusu dilekçesinde patronun tanık işçiler ve çocuğun annesi Sefa Haskiro üzerinde baskı kurarak çocuğun atölyeye orada çalışan annesini ziyarete gelmiş gibi lanse etmeye çalıştığına dikkat çekilerek, “Çocuğun orada çalışıp çalışmadığı daha detaylı araştırılmalı” denildi.

“AİLE VE İŞÇİLER BASKI VAR”

BİRTEK-SEN temsilcisi de olan Av. Tugay Bek, Savcı’nın çevredeki kameraların incelenmesi talimatını verdiği bilgisini paylaşarak ayrıca asansörle ilgili bir bilirkişinin görevlendirildiğini aktardı.

Olay günü Adli Tıp Kurumu önünde yaptıkları görüşmelerde Ahmet’in atölyede ortacı olarak çalıştığı bilgisini aldıklarını ifade eden Bek, “Ancak kısa zaman içerisinde işverenin temsilcileri aileye, çalışanlara baskı kurarak çocuğun orada çalıştığı gerçeğini gizlemeye, karartmaya çalışıyor. Bunun için de savcılığa bir suç duyurusunda bulunduk. Çünkü burada kamu adına soruşturma yürüten savcılığın aslında meseleyi etraflıca bir şekilde araştırmasına ihtiyaç var. Şayet çevredeki güvenlik kamerası kayıtları incelenir ve olayın tanıkları dinlenirse bu husus tam olarak aydınlığa kavuşacaktır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana ziraat odaları: Biz üretmezsek ülke aç kalır

SONRAKİ HABER

Alman Meclisine Türkiye tavsiyesi: Avrupa Konseyi sert tepki vermelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa