13 Haziran 2024 04:30

İşten atılan Çiğli Belediyesi işçileri: AKP’yi kınayanlar yüzümüze bakmıyor

Çiğli Belediyesinde işten atılmaları üzerine direniş başlatan işçiler, CHP’li bürokratların işçi çıkaran AKP’li Menemen Belediyesini kınadığını hatırlatarak, “Gelip yüzümüze dahi bakmıyorlar” dedi.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

Emirhan DURMAZ
İzmir

Geçen pazartesi günü ÇİBEL Temizlik Hizmetlerinden 122 ve Çiğli Gıda İnşaat Turizm şirketinden ise 25 işçi “işveren tarafından haklı sebep bildirilmeksizin fesih” maddesini içeren Kod-4 ile işten çıkarıldı. DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi işçiler önceki gün belediye binası önünde direnişe başladı.

Aralarında hamile kadınların, kanser hastası yakınlarına bakmakla yükümlü olan arkadaşlarının ve yeni evlilerin de bulunduğunu belirten işçiler, “Bir mesaj ile işten çıkarıldık. Bayram öncesi hepimizi mağdur ettiler. Bayramı bizlere zehir ettiler” dedi.

Eşinin bir buçuk aylık hamile olduğunu söyleyen bir işçi, “Eşimin ikinci çocuğumuza hamile olduğunu öğrendik. Tam çifte bayram edeceğiz derken işten çıkarıldım. Yuvamızın huzurunu kaçırdılar” ifadelerini kullandı.

Dört aylık çalışmanın ardından işten atıldığını dile getiren bir işçi de “Esasında ben ataması yapılmayan bir öğretmenim. Dört aydır temizlik biriminde süpürgecilik yapıyorum. Babam üçüncü evre kanser hastası ve bakmakla yükümlüyüm. Evde tek çalışan bendim” şeklinde konuştu.

"İTİBAR SUİKASTI"

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın seçim çalışmalarında öne sürdüğü vaatlerden birinin “ATM’cilerin, yoklamada parmak basıp işten kaçanların ve görevini layıkıyla yapmayanların işine son vermek” olduğunu belirten işçiler, “Bizi işten çıkardıktan sonra bazı internet sayfalarında ‘Başkan Yıldız parmakçıların, işten kaçanların işine son vermeye başladı’ gibi haberler girilmeye başlandı. Bu planlı itibar suikastıdır. Bizlerin içinde bir tane dahi ATM’ci yok. Bir tane dahi işini layıkıyla yerine getirmeyen yok. Eksi üçüncü katta dizine kadar suyun içinde çalışanlar var. Varsa içimizde işini yerine getirmeyen buyursun ifşa etsinler, dava etsinler. Öte yandan deneme süreci gibi bir durum da yok. İçimizde 2-3 yıllık çalışanlar da var. Onlar da işlerinden edildi” ifadelerini kullandı.

SİYASİ HESAPLAŞMA İDDİASI

İşten atmaların gerçek yüzünün siyasi hesaplaşmalar olduğunu belirten bir işçi de “Ben doğma büyüme Çiğliliyim. CHP İlçe Başkanlığı seçimleri sırasında mavi liste ve beyaz liste ayrımı yapıldı. Mavi listeye yani Erkan Akar’a destek vermeyip belediyede işe giren kişilerin çıkarılacağına dair söylemler mahallede defalarca kulağımıza geldi. Bu durumu yalanlayamazlar. Hepimiz olmasa dahi birçoğumuz bu sebeple atıldık” diye konuştu.

Geçen haftalarda AKP’li Menemen Belediyesinde 400 civarında işçinin atıldığını hatırlatan işçiler, “O dönem CHP’li bürokratlar Menemen’e işçilerle dayanışmaya gittiler. İçlerinde belediye yöneticilerimiz, ilçe başkanımız da vardı. Orada işçilere yapılanı en ön safta kınadılar. Şimdi ise aynısını bize uyguladılar ve gelip yüzümüze dahi bakmıyorlar. Bu saatten sonra AKP’yi hangi yüzle kınayacaksınız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Antakya'da imar planı onaylandı, hak gasbının önü açıldı

SONRAKİ HABER

Adalet Bakanı’ndan Tahir Elçi davası açıklaması: Yargılama sürecini bekleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa