18 Haziran 2024 15:31

Balkondan eve girip F.U'ya saldıran fail serbest

Adana'da yan daireden balkona atlayarak F.U.’nun evine giren ve saldıran Gökhan Kızılyer, serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Volkan Pekal / Evrensel

Paylaş

Adana'da yan daireden balkona atlayarak F.U.’nun (44) evine giren Gökhan Kızılyer (44), ‘Cebir kullanarak ve gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 1 yıl 3 ay hapis, 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan da 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Daha önceden de F.U.’ya şiddet uygulayıp taciz eden Kızılyer, ‘Basit cinsel saldırı’nın da olduğu diğer suçlardan beraat etti.

DHA’nın aktardığı bilgilere göre, F. U., Adana Seyhan’da oturduğu apartmanda Gökhan Kızılyer’in tacizine uğradı. Eve giren Gökhan Kızılyer, F.U.'yu günlerce alıkoyup, F.U.’ya şiddet uyguladı. F.U, korktuğu için Kızılyer’den şikayetçi olmadı. Gökhan Kızılyer’in bir süre sonra F.U.’yu apartmanın asansörüne binerken yakalayıp taciz etti. Bu ise apartmanın güvenlik kamerasına yansıdı. F.U., polise gidip Gökhan Kızılyer’den şikayetci oldu. Kızılyer de kendisine tokat attığı için F.U. hakkında şikayette bulundu. F.U., kendisinden uzak durması ve rahatsızlık vermemesi şartıyla Gökhan Kızılyer ile uzlaştı.

Kızılyer, 22 Mayıs 2022'de yan daireden F.U.’nun balkonuna geçip evine zorla girdi. Kızılyer, F.U.’ya şiddet uyguladı ve cinsel saldırıda bulunmaya çalıştı. Bu anlar, F.U.’nun evin salonuna yerleştirdiği güvenlik kamerasına yansıdı. Sabah saatlerinde Gökhan Kızılyer evden ayrılınca F.U. da elindeki görüntülerle polise gidip bir kez daha şikayetçi oldu.

DAVA AÇILDI

Soruşturma sonunda Gökhan Kızılyer hakkında, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Basit cinsel saldırı', 'Konutta yağma', 'Konut dokunulmazlığını ihlal etme', 'Haberleşmenin engellenmesi', 'Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Mala zarar verme’ suçlarından açılan dava karara bağlandı. Yaklaşık 8 ay tutuklu kaldıktan sonra Gökhan Kızılyer tahliye edildi.

Kızılyer savunmasında, F.U. ile ilişkisi olduğunu iddia etti, F.U.’nun evine intihar edeceğini düşündüğü için girdiğini söyledi. Cinsel saldırı suçuna dair savunmasında “Kendisi ile evlenecektik, karı koca hayatı yaşıyorduk” ifadelerini kullandı.

‘ÖLDÜRMEK İSTEDİ’

F.U. ise ifadesinde, Gökhan Kızılyer ile gönül ilişkisi bulunmadığını belirtti, "Sanığın bana ilgisi vardı. Olay günü bizzat kapıma geldi. Kesinlikle ben kendisini evime davet etmedim. Hatta evime geldiğinde evde yokmuşum gibi davrandım. Buna rağmen Gökhan, komşumun balkonundan benim evime atladı. Zaten evimin içinde kamera vardı. Eve girdiğinde ağzımı battaniyeyle kapattı. Ben o sırada yere yığıldım. Komşum beni kurtarmaya geldi. Sanığın amacı beni öldürmekti. Kendisinden şikayetçiyim, cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Gökhan Kızılyer’i 'Cebir kullanarak ve gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verip, bu cezayı da erteledi. Heyet, Kızılyer'e ayrıca 'Kadına karşı basit yaralama' suçundan da 3 bin lira adli para cezası verdi. Kızılyer, diğer suçlardan ise “suçun işlendiğinin sabit olmaması” nedeniyle beraat etti. (EKMEK VE GÜL)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazze’de 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında

SONRAKİ HABER

Çiftçi buğdayda yeni fiyat istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa