23 Haziran 2024 18:35

EMEP Milletvekili Sevda Karaca: Geleceği örgütlemek için daha çok buluşacağız

Emek Partisi Elazığ İl Örgütü geleneksel piknik etkinliğini gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Elazığ İl Örgütü, geleneksel olarak düzenlediği piknikle bir araya geldi. EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca’nın da katıldığı piknikte, eğlenceler, yarışmalar ve söyleşi düzenlendi.

Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Ali Cemal Zülfikar söyleşide güncel durumu değerlendirdi. Egemen mekanizmanın patronlardan ve sermayeden yana işletildiğini ve Mehmet Şimşek programının da zorla hayata geçirildiğini belirteb Zülfikar, "Ortada her ne kadar yumuşama, normalleşme tartışmaları varsa da bunlar gerçekliği yansıtmamaktadır. Örneğin işçilere yönelik herhangi bir normalleşme, yumuşamadan söz edemeyiz. Kürt halkına yönelik herhangi bir normalleşme olduğunu göremeyiz. İşte Van’daki direnişle birlikte kayyumun geri alınması, geri alınması ve son olarak Hakkari’de uygulanan kayyum uygulamasından anlaşılmaktadır ki işçi sınıfı başta olmak üzere tüm emekçilere ve Kürt halkına yönelik önümüzdeki dönem güvenlik politikası uygulanacağını bilmek zorundayız" dedi.

"SERMAYENİN ÇIKARLARI SABIR ÇAĞRISI YAPIYORLAR"

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da ülkenin kritik bir eşikten geçtiğini ifade ederek, "Türkiye gibi ülkeler bağımlı kapitalist ülkeler, halklarını, gençlerini, işçilerini, emekçilerini tanımadan, onların çıkarlarını, hayatlarını hiç düşünmeden, yalnızca sermayenin çıkarları için hareket ediyor. AKP gibi bir iktidarın muhafazakar neoliberal politikaları, her bir yeni süreci aslında bu memleketin halkları için bir kritik eşik haline getiriyor. Bu süreçte de egemenlerin, sermayenin, patronların çıkarlarını sanki halkın çıkarlarıymış gibi sunup her kritik dönemde bize sabır çağrısı yapıyor, bizden sebat bekliyor" diye belirtti.

"GELECEĞİ ÖRGÜTLEMEK İÇİN DAHA ÇOK BULUŞACAĞIZ"

Temel talepler için mücadeleye ve kazanımla ortaya çıkacak olan gücün daha büyük örgütlülüklere dönüşeceğini ifade eden Karaca, "Bunun olanakları var. Yeter ki cesaretli olalım. Memlekette özellikle genç arkadaşlarımız bakımından, ülkenin geleceğini yarınına dair çok büyük bir umutsuzluk söz konusu. Bu ülkeden beklentiler, bu ülkenin nasıl bir ülke olacağına dair hayaller, umutlar yerin dibine girmiş durumda. Korkmayın arkadaşlar, umutsuz olmayın, güvensiz kalmayın. Biz varız, siz varsınız. Geleceği örgütlemek için daha çok buluşacağız" diyerek sözlerini tamamladı. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler ek zam talebiyle Bakırköy’de olacak

SONRAKİ HABER

CHP heyeti Kayseri Pınarbaşı'nda: Bahadır'ın hayati tehlikesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa