28 Haziran 2024 12:11

İktidar gazetelerinde savaş sesleri

Dışişleri Bakanı Fidan'ın 3. Dünya Savaşı ihtimalinden bahsetmesinin ardından iktidara yakın gazetelerin manşetlerinden savaş sesleri yükseldi.

Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinin 1. sayfası.

Paylaş

Gözde TÜZER
İstanbul

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 3. Dünya Savaşı ihtimalinden bahsetmişti. Milli Savunma Bakanlığının haftalık bilgilendirme toplantısında da 3. Dünya Savaşı ihtimali yer aldı. Bakanlık kaynakları, böyle bir ihtimalin her zaman olduğunu ve ordu olarak her şeye hazırlıklı olduklarını ifade etti. Gazetelerin manşetlerinde de “3. Dünya savaşı” ihtimali yer aldı.

Türkiye manşetinden “Bütün riskler değerlendiriliyor, Dünya savaşına hazırlıklıyız” manşetini attı. Gazete haberinde “Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu’daki gelişimin ardından sıklıkla değerlendirilen ‘3. Dünya Savaşı’ riskine karşı Türkiye tedbir alıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ise “Büyük savaş yaklaşıyor mu?​” sorusuyla bayilerdeydi. Yeni Şafak “Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirmek için masa kurdu, Batılı ülkeler devirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki soykırımı bitirmek için onlarca ülkeyle temas kurdu ama ABD’nin desteğini alan İsrail durdurulamadı” diyerek Türkiye’nin ‘barış’ görüşmelerinde yer aldığını ifade etti.

Akşam ise “MSB2den ‘3. Dünya Savaşı’ mesajı, Her türlü senaryoya hazırız” başlığını kullandı.

MHP’nin Türkgün gazetesinde de savaş sesleri vardı. Gazete, Hakan Fidan’ın “Her türlü senaryoya hazırız” sözlerini manşetine taşırken “Ham madde arayışları”, “Ciddiye alıyoruz”, “Riskler bir ihtimal” ve “Hazırız mesajı” spotlarını kullandı.

BOLİVYA, TÜRKİYE’DEN İLHAM ALMIŞ

Sabah gazetesi “Biz bu ihaneti 15 Temmuz’dan biliyoruz” manşetiyle çıktı. “Türk halkının 15 Temmuz 2016’daki destansı direnişi dünyada darbeler tarihinin seyrini değiştirdi. Bolivya’da halk Başkan Arce’nin çağrısıyla sokağa çıkarak darbeyi bastırdı” ifadelerini kullandı. Mahmut Övür ise “Bolivya’nın kara talihi 15 Temmuz ruhuyla değişti” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

Benzer bir başlık Akşam gazetesinden de geldi. “15 Temmuz ilham oldu, Darbeyi halk püskürttü” başlığında “Devlet Başkanı Arce ve halefi Morales, Erdoğan gibi halkı sokağa çağırdı” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE: BAHÇELİ VE ERDOĞAN ANLAŞTI

Türkiye’deki dikkat çeken bir diğer haber ise Sinan Ateş davasına ilişkindi. “Ateş davasında sonuna kadar gidilecek” başlığıyla görülen haberde, Erdoğan ve Bahçeli arasında ciddi tartışmalara sebep olan Sinan Ateş cinayetinde “Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesinde Sinan Ateş davasıyla ilgili kararlılık mesajı verildi” ifadelerine yer verildi.

ÖNCEKİ HABER

Maden patronlarına yine destek: İşçi başına işverene verilecek devlet desteği belirlendi

SONRAKİ HABER

İYİP kurucularından Sevin Çağlayan istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa