28 Haziran 2024 22:12

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesinden 2 Temmuz'a çağrı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Madımak Katliamı'nın yıl dönümünde laik ve demokratik bir cumhuriyet için Madımak Oteli'nin önüne davet etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi, 2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı'nın yıl dönümünde halkı laik ve demokratik bir cumhuriyet için Madımak Oteli'nin önüne davet etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cemevi Başkanı Cem Sultan Ermiş, Sivas katliamı sırasında atılan gerici ve faşist sloganları hatırlatarak, “Yaşasın Şeriat, Kahrolsun Laiklik” gibi ifadelerin günümüzde hâlâ yankı bulduğunu belirtti. Ülkenin tek adam yönetimi altında yasa ve hukuk tanımaz bir hale geldiğini ifade eden Ermiş, eğitim sisteminin tarikat ve cemaatlerin kontrolüne bırakıldığını, yargı kararlarının hiçe sayıldığını, seçilmiş milletvekilleri ve belediye başkanlarının hapiste olduğunu vurguladı.

TALEPLER GÖZARDI EDİLİYOR

Ermiş, Alevi toplumunun demokratik taleplerinin göz ardı edildiğini, zorunlu din dersleri kaldırılmak istenirken, yeni din derslerinin getirildiğini söyledi. Laik ve bilimsel eğitim talebine ise gerici projelerle karşılık verildiğini belirtti. Alevilik inancının tanınması ve cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Ermiş, hükümetin Alevi toplumunu bölmeye çalıştığını söyledi.

Ermiş, Sivas, Maraş, Çorum, Gazi, Gezi, Suruç, 10 Ekim Ankara Gar gibi katliamların sorumlularının ortaya çıkarılmadığını, AKP/MHP koalisyonunun bu taleplere kulak tıkadığını dile getirdi. Ermiş, Madımak Katliamı’nın unutulmasının mümkün olmadığını, adalet sağlanana kadar bu davanın süreceğini belirtti.

ALANLARA ÇAĞRI

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cemevi Başkanı Cem Sultan Ermiş, halkı 2 Temmuz’da Sivas Madımak Oteli önünde bir araya gelmeye davet etti. Ermiş, “Faşist ve şeriatçı bir abluka altında yaşamak istemiyorsak, laik ve demokratik bir cumhuriyet için ortak mücadele etmeliyiz” dedi.

Ermiş son olarak, “Sivas için adalet, herkes için adalet” diyerek konuşmasını tamamladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BİRTEK-SEN duyurdu: Zam dönemi yaklaşıyor Başpınar patronları işten atıyor

SONRAKİ HABER

Novares'te grev anlaşmayla sonuçlandı, Tekno'da greve saatler kala anlaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa