29 Haziran 2024 07:59

Bolivya'da "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla 3 eski komutan hapse gönderildi

Bolivya'da Devlet Başkanı Luis Arce hükümetine yönelik "darbeye teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alınan eski General Jose Zuniga ve 2 komutan cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ulusal basında çıkan habere göre mahkeme, Arce hükümetine darbeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanan Zuniga ve 2 komutana 6 ay önleyici hapis cezası verdi.

Darbeci komutanlar yönetim başkenti La Paz'a bağlı dağlık kesimde yer alan Chonchocoro Maksimun Güvenlikli Cezaevi'ne gönderildi.

Öte yandan basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Eduardo del Castillo, darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle 4 askerin daha gözaltına alındığını ve sayının 21'e çıktığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Latin Amerika ülkesi Bolivya Çokuluslu Devletinde General Jose Zuniga liderliğindeki askeri birlikler, çarşamba günü La Paz kentindeki hükümet sarayını kuşatarak darbe girişiminde bulundu. Sokaklara çıkan Bolivyalılar girişime karşı çıkarak mevcut Luis Arce hükümetini destekledi. Kısa süre sonra darbenin yenilgiye uğratıldığı ve General Zuniga’nın tutuklandığı bildirildi. Askerler ve zırhlı araçlar, halkın protestoları arasında saray çevresinden ayrıldı.

Kutlamalar için sokakları dolduran Bolivyalılara seslenen Devlet Başkanı Arce, "Demokrasimizi tehdit eden her türlü darbe girişimine karşı dimdik ayakta olacağız” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da halk Cephesi yeni bir direniş dinamiği oluşturdu

SONRAKİ HABER

İran'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri: Pezeşkiyan yüzde 43,5 ile yarışı önde sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa