03 Temmuz 2024 22:03

İşten atılan Menemen Belediyesi işçileri: İşimizi geri istiyoruz

İşten atılan Menemen Belediyesi işçileri, temmuz ayı Belediye Meclis toplantısına alınmadı. Polisin gaz sıkarak müdahale ettiği işçiler, “İşimi geri istiyoruz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

27 Mayıs’ta işten atılan Menemen Belediyesi işçileri, temmuz ayı Belediye Meclisi öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda buluşarak, belediye binası önüne yürüyen işçilere Emek ve Demokrasi güçleri, CHP’li Belediye meclis üyeleri de destek verdi.

Belediye önünde barikat ile karşılaşan işçiler, polisin biber gazlı müdahalesine uğrayarak, halka açık olması gereken meclis toplantısına alınmadı. İşçiler sık sık “AKP halka hesap verecek”, “İşimizi geri istiyoruz” sloganları atarak, meclis toplantısına alınmamalarını protesto etti.

İşten atılan 400 işçiden 350’sinin kişisel ilişkilerle geri alındığını dile getiren işçiler, “Seçim öncesi oy potansiyeli olarak gördüğü üç bin personeli işbaşı yaptıran Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, yıllardır belediyede emek veren bütçedeki açığı bizleri ekmeğinden ederek kapatmaya çalışıyor” dedi.

MECLİS ÜYELERİ MECLİSE ALINMAK İSTENMEDİ

Belediye önünde işçilerin içeri girişlerini engellemek üzere kurulan polis barikatından CHP’li Belediye Meclis Üyeleri de nasibini aldı. Meclis üyeleri uzun tartışmalar sonucu üyesi oldukları meclisin toplantısını izlemek için belediye binasına girebildi.

Burada yaşananları değerlendiren CHP Menemen Belediye Meclis Üyesi Şenol Öğütlü, “Buradaki gerginliğin başlıca sebebi şu anki belediye yönetimidir. İşçilere ve bizlere sıkılan biber gazına, emeği için, işi için mücadele eden emekçileri itip kakarak bir çözüm üretemezler. Gelip burada işçilere neden işten çıkardıklarını açıklamaya yüzleri olmadığı için arka kapılardan belediyeye giriyorlar. Bu tamamiyle bir tasfiye operasyonudur. Belediyenin 15-20 yıllık işçilerini siyasi bir karar ile işten çıkarıyorlar” dedi.

PEHLİVAN MECLİS TOPLANTISINA KATILMADI

İşçiler dışarıda eylemlerine devam ederken gerçekleştirilen meclis toplantısına Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan sağlık sorunlarını mazeret göstererek katılmadı.

Olağan gündemlerin görüşülmesinden sonra CHP’li Meclis Üyeleri, belediye şirketlerinde çalışan personel sayısını, belediyenin borç ve haciz bilgilerini öğrenmek üzere gündeme ek önergelerde bulunurken, önergeler AKP’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Dilek ve öneriler bölümünde söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, işten çıkarılan işçilerin akıbetinin ne olacağını öğrenmek istediklerini, ayrıca Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ ın 10 adet imarlı belediye arazisinin, seçim öncesi park, bahçe düzenlemesi, ışıklandırma giderlerini yapan müteahhit firmalara olan borçları ödemek için satıldığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam