04 Temmuz 2024 14:31

“Toplu sözleşme masası kurulmazsa İzmir’de hayatı durduracağız”

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler, ikramiyeleri ödenmez, toplu sözleşme masasına oturulmazsa 5 Temmuz cuma günü iş durduracaklarını duyurdu.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçileri özgür toplu sözleşme mücadelelerine devam ediyor. Yetkili sendika Tüm Bel-Sen genel merkezi ile İzmir 1 ve 2 No’lu şubeler bugün saat 14:00’te CHP genel merkezi ile görüşerek, yasal sınır dayatmasının olmadığı özgür bir toplu sözleşme masasının derhal kurulmasını ve ödenmeyen ikramiyeler ile birlikte kesilen SDT’lerin hesaplara yatırılmasını talep edecek. Gözü kulağı görüşmede olan emekçiler, olumlu bir adım ile yaklaşılmadığı takdirde yarın tam gün iş bırakarak İzmir’de hayatı durduracaklarını ilan etti.

Kültürpark 4 No’lu holden başlayarak 1 No’lu hole kadar “iş ekmek yoksa barış da yok” sloganları eşliğinde yürüyen emekçiler, bugün de hollerde çalışan mesai arkadaşlarını yanlarına davet etti. Ardından 1 No’lu holde toplanılırken, Tüm Bel-Sen Ege Bölge Avukatı Nazan Sakallı Aktaş açıklamalarda bulundu.

"EYLEMLERE SUÇ DEMENİN KENDİSİ SUÇTUR"

Yapılan eylemlere soruşturma başlatılmasına ilişkin konuşan Aktaş, “Bu eylemlere suç denilmesi aslında kamu emekçilerinin bugüne kadar elde etmiş olduğu kazanımlara bir saldırıdır. Asıl bu eylemleri suç olarak tariflemenin kendisi suç teşkil eder. Çünkü hem uluslararası sözleşme ve hükümlerle güvence altına alınan hem de anayasal, demokratik haklarınızın ihlal edilmesine sebep olur” diye konuştu.

"YASAL SINIR ULUSLARARASI HUKUKTA GEÇERLİ DEĞİLDİR"

Son olarak sosyal denge tazminatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Aktaş, “Sosyal denge tazminatı olarak bahsedilen ve bizim toplu iş sözleşmesi dediğimiz sözleşmeyi yapma hakkı AİHM kararıyla kazanmış olduğumuz, hukuki bir kazanımdır. Bu kazanımla birlikte kamu görevlileri sendikaları kanununda düzenleme yapılmıştır. Dolayısıyla bu tarihsel bir kazanımdır. Bu sebeple kimse toplu sözleşme yapma hakkımızı bu şekilde gasp edemez. Bugün kamu emekçilerine sunulan tavan tutar ve yasal sınır gibi tutumlar, uluslararası hukukta ve kararlarda geçerli bir tutum değildir” diyerek sözlerini tamamladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Orhaneli Termik Santrali, bacası filtresiz çalışmamalı

SONRAKİ HABER

Burası sanayi ne izni koçum!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa