EMEP Genel Başkanı Aslan’dan CHP’ye çağrı: Mitinglerdeki duyarlılığı belediyede de gösterin

EMEP Genel Başkanı Aslan, Kristal Yağ işçilerini ve İzBB kamu emekçilerini ziyaret etti. CHP’ye seslenen Aslan, “Mitinglerdeki duyarlılığı belediyede de gösterin” dedi.

05 Temmuz 2024 15:45
Paylaş

Emek Partisi İzmir İl Örgütü'nün 6 Temmuz'da düzenleyeceği "Ücretlere Temmuz'da Zam" eylemi öncesi, Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan grevde olan Kristal Yağ işçilerini ve direnişte olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kamu emekçilerini ziyaret etti.

Kristal Yağ fabrikası önünde grevlerini sürdüren işçilerle konuşan Seyit Aslan, "Sizlerin bu onurlu mücadelesini, temmuz sıcağında işçilerin emekçilerin mücadelesinde önemli bir mevzi olarak görüyoruz" dedi.

AÇLIK SINIRI 20 BİN TL, ASGARİ ÜCRET 17 BİN TL

Arkas Holding'in, Türkiye ve uluslararası alandaki çok büyük kârlar elde eden tekellerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Aslan, "Ama söz konusu işçiler olunca, onların hakları hukukları olunca onların cebinde akrep var. Ellerini ceplerine sokmak istemiyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de gerçek enflasyon oranının hesaplanmadığını söyleyen Aslan, "TÜİK, her ay gözümüzün içine baka baka işçilere, emekçilere yalan söylüyor. Türkiye'de bugün yoksulluk sınırı 62 bin TL'nin üzerinde, açlık sınırı ise 20 bin TL bandına dayanmış durumda. 17 bin 2 TL'lik asgari ücretle bize 2025'in ocak ayına kadar çalışın diyorlar. Buna itiraz ediyoruz, isyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“ORTAK MÜCADELE İLE İKTİDARA GERİ ADIM ATTIRABİLİRİZ”

İşçilerin, emekçilerin istediği ücretler karşısında enflasyonun baz alındığını ve buna karşı ortak mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini dile getiren Aslan, "Buradaki yağ fabrikasındaki işçi kardeşlerimiz, diğer tarafta metalde direnen işçiler, belediyede işten atılarak direnen işçi arkadaşlarımız ve kamu emekçilerinin ortak mücadelesi olmadan sermayeye, bu iktidara geri adım attırmamız, haklarımızı kazanmamız ve bunları kalıcı hale getirmemiz zor olacaktır. Kristal Yağ işçilerine düşen görev ve sorumluluk hem kendi iş yerlerindeki mücadeleyi yükseltmek hem de diğer sınıf kardeşleriyle daha ileriden bir dayanışmayı göstermektir, onlarla birlikte mücadele etmektir. Kristal Yağ işçilerinin mücadelesinin yanındayız" diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

“KAZANILMIŞ HAKLARIN GERİYE GÖTÜRÜLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne iş bırakan emekçileri ziyaret eden Seyit Aslan ve beraberindeki partililer, emekçilerin Kültürpark içerisindeki yürüyüşüne katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçilerinin mücadelesinin selamlayan Aslan, "31 Mart yerel seçimlerinden hemen sonra CHP'nin işçilerin emekçilerin taleplerinin kazanılması konusunda meydanlarda yaptıkları mitinglerde aynı duyarlılığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de göstermesini istiyoruz" dedi.

İzBB Başkanı Cemil Tugay'a ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e seslenen Aslan şunları söyledi; “Türkiye'de zaten güdük olarak kullanılan kamu emekçilerinin toplu iş sözleşmesi hakkının kazanılmış fiili kazanımlarının geriye götürülmesini asla kabul etmiyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ölümünün 2. yılında Dr. Ekrem Karakaya unutulmadı

SONRAKİ HABER

Kayseri’de Suriyeli mültecilere yönelik saldırılarlar ilgili 13 kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa