11 Temmuz 2024 04:47

Yatağan’da huzursuzluk katlanıyor

"Sendika işçi ile işçi de sendikasıyla güçlüdür. İtibar erozyonuna uğrayan bir sendika değil, işçilerin kayıplarını karşılamak için mücadele eden bir sendika biz işçilerin talebidir."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yatağan Termik Santrali işçisi
Muğla

Yatağan Termik Santralinde sendikalı (Tes-İş) işçi sayısı 650, taşeron işçi sayısı ise 300. Santral özelleştiğinde üretim gayet iyiydi. Üç ünite tam kapasite çalışıyor, her ünite 200 megawatt enerji üretiyordu. İlerleyen dönemlerde kömür yok diye düşürdüler. Aldığımız ücretler de enflasyon karşında eridi gitti. Sendikacılar ve temsilcilere ne zaman sorsak net bir bilgi alamıyoruz. Şimdi de işçi çıkarma gündemde. Net bir sayı yok ama listenin epey kalabalık olduğu söyleniyor. İşçi lojmanları bakımsız. Bir eksiklik oldu mu malzeme yok diyerek yapmıyorlar. İşçiler için tahsis edilen lokal açılmadı. İş sonrası insanca dinlemek için yerimiz yok. Sendikacılar artık patron yanlısı konuşmalar yapıyor. Ne zaman bir sorunla karşılaşırsak hemen “Kömür yok, şirket maddi olarak sıkıntıda. Dua edin maaşınız ödensin” diye söylemlerle karşılaşıyoruz.

Aylardır 300 işçi mi 400 işçi mi atılacak tartışmaları iş yerlerinde yapıldı ve bu tartışma devam ediyor. Sendikacılar bu tartışmaları maalesef izlemekle yetiniyor. Her bir işçi ve ailesi bu tartışmaları biliyor ve huzursuzluk katlanıyor. Biz sendika üyesiyiz. Sendika işçi ile işçi de sendikasıyla güçlüdür. İtibar erozyonuna uğrayan bir sendika değil, işçilerin kayıplarını karşılamak için mücadele eden bir sendika biz işçilerin talebidir.

ÖNCEKİ HABER

Antep’te lastiği patlayan minibüs, bariyerlere çarpıp takla attı: 1 ölü, 8 yaralı

SONRAKİ HABER

Tuba Özel’i katleden erkeğe ağırlaştırılmış müebbet cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa