11 Temmuz 2024 11:41

Toplantıdan emekliye bir şey çıkmadı: “Gündemimiz maaş artışı değil”

4 milyon emekliyi ilgilendiren bugünkü kritik toplantının içeriğiyle ilgili AKP kaynaklarından açıklama geldi: Gündem maaş artışı değil.

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz Başkanlığında yapılacak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AKP kurmaylarının yapacağı toplantının emekli aylıklarıyla ilgili olduğu iddia edilmişti. 

Ekonomim'e bilgi veren kaynaklar, toplantının çeşitli kanun değişiklikleri, kurumların diğer idari işleri gibi genel ülke yönetimine yönelik konuların ele alındığı benzer onlarca toplantıdan biri olduğunu vurguladılar.

Aynı kaynaklar, emekli maaşlarıyla ilgili çalıma ve görüş alış-verişine dayalı toplantıların tamamlandığı, karar aşamasına gelindiğini vurguladılar. Ancak gündemin emekliye maaş artışının olmadığını söyledi.

SON KARAR ERDOĞAN'IN

En düşük emekli aylıklarına ilave artış yapılmasına yönelik son kararın Cuma günü Türkiye’ye dönecek olan Cumhurbaşkanı tarafından verileceği bildiriliyor. Rakamın kesinleşmesinden sonra tasarruf paketiyle ilgili kanun teklifine bir madde eklenerek artışın yapılabileceğinin altı çiziliyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de sulama kanalında erkek cesedi bulundu

SONRAKİ HABER

TTB Sağlık Bakanlığını, Diyarbakır’da halkın kobay olarak kullanıldığı iddialarına yanıt vermeye çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...