18 Temmuz 2024 11:41

Üç işçinin öldüğü göçükle ilgili 1 tutuklama

Aydın'da DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nün içme suyu isale hattı çalışması sırasında 3 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 1'i tutuklandı, 4'ü serbest bırakıldı.

Arşiv fotoğraf: Görkem Kınacı/Evrensel

Paylaş

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, DSİ’nin içme suyu isale hattı çalışması yapılırken meydana gelen göçükle ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliden 1’i tutuklandı.

Geçen pazar günü saat 16.00 sularında Yeşil Mahallesi’ndeki kanal yolunda DSİ’ye ait içme suyu hattı için boru döşeme işleminin yapıldığı çalışma sırasında meydana gelen göçükte toprak yığını altında kalan işçilerden Celal Yıldırım, Ramazan Okul, Bursuk Şehmuz hayatını kaybederken, H.D. isimli işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında Şantiye Şefi Sedat Tunç, Saha Sorumlusu M.C., Kepçe Operatörü S.K. ve S.İ. ile Formen C.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve sorgulamaları tamamlanan 5 şüpheli dün Nazilli Adliyesine sevk edildi.

Şüphelilerden Formen C.B. savcılık kararı ile serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarılan 4 kişiden Saha Sorumlusu M.C. ve Kepçe Operatörleri S.K. ile S.İ. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Şantiye Şefi Sedat Tunç ise tutuklandı. (Aydın/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gebze İşçilerinin Sesi: Temmuz'da tüm ücretlere zam yapılsın

SONRAKİ HABER

TÜİK: 2023 yılında işsizlik oranı yüzde 9,4

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa