18 Temmuz 2024 21:30

Massive Attack 23 Temmuz’da İstanbul’da

İngiltere, Bristol çıkışlı müzik grubu Massive Attack, 23 Temmuz’da İstanbul'da müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Fotoğraf: Basın bülteni

Paylaş

İngiltere, Bristol çıkışlı müzik grubu Massive Attack, BKM ve Pozitif organizasyonuyla 23 Temmuz’da Bonus Park Orman’da müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.

Gündemle ilgili mesajları sahnesine taşıyan Massive Attack’in İstanbul konserinde neler yazacağı merak konusu olmuşken, konsere sayılı günler kala sahneye konuk olacak dünyaca ünlü müzisyenler açıklandı.

İskoçlu progresif hip-hop grubu, ilk albümleri ile Mercury Ödülü’nü kazanan ve FIFA 19 - FIFA 23 soundtrack’inde şarkıları ile yer alan Young Fathersi, Massive Attack’in hit parçası “Teardrop”ı seslendiren, vokal efektleri ile Elizabeth Fraser, bir diğer hit parça “Unfinished Sympathy”de güçlü vokali ile tanınan Deborah Miller, “Angel”, “Spying Glass” ve “Five Man Army” gibi sevilen parçalarda yer alan Jamaika kökenli, reggae söz yazarı ve şarkıcısı olan Horace Andy gibi sevilen sanatçılar Massive Attack sahnesinde olacak.

"MÜZİĞİMİZ SATILIK, İNSANLIĞIMIZ DEĞİL"

Tarihi boyunca siyasi, insan hakları ve çevresel konularda destekçi ve aktivist olan Massive Attack, 2014’te İstanbul’da verdiği konserde; Gezi eylemlerinde öldürülenleri ve Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçileri “Unutma: Katiller hâlâ dışarıda” diyerek sahnesine taşımıştı.

Filistin için sık sık sosyal medyada paylaşım yapan, ateşkes çağrısı yapan, destek mesajları ileten, kampanyalara katılan grup, İsrail’in Filistin işgaline tepki olarak 1999’da ‘İşgal bitene kadar İsrail’de konser vermeme’ kararı almıştı. Grup üyeleri en son mayısta İngiltere’nin Doğu Sussex kentindeki ‘The Great Escape Festivali’ne, sponsorlar arasında İsrail’de yatırımları bulunan Barclays bankası bulunduğu için katılmadı. Bu süreçte de yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullanmışlardı: “2024 yılında organizatörlerin ve festivallerin, sanatçılar olarak müziğimizin satılık olduğunu ama insanlığımızın ve değerlerimizin satılık olmadığını hâlâ anlamadığını düşünmek olağanüstü.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK Denizli'de vergide ve ücretlerde adalet isteyerek tasarruf paketine tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Özgürlük İçin Sanat İnisiyatifi kuruldu: Toplumsal barışın olduğu bir ülke istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa