22 Temmuz 2024 12:47

Tiryaki: Iğdır Emniyet Müdürü AKP temsilcisi gibi davranıyor

DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Rüştü Tiryaki, belediyede işten çıkarılan çalışanları ziyaret eden Iğdır İl Emniyet Müdürünün AKP temsilcisi gibi hareket ettiğini belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu'ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, usulsüzce işe alındıkları gerekçesiyle işlerine son verilen çalışanların belediye önündeki eylemlerini ziyaret eden Iğdır İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya'nın açıklamalarına dair basın toplantısı düzenledi.    
 
Partisinin genel merkezinde açıklama yapan Tiryaki, emniyet müdürünün sözlerine işaret ederek, "Dağılın uyarısı yapmak için yanlarına gitmiyor. Dağıtın bunları demek için de yanlarına gitmiyor. Sıkça kullandıkları, ama gerçekten çok saygısız bir ifade olan süpürün bunları demek için de işçilerin yanlarına gitmiyor. İşçilere gaz sıkılmıyor. İşçilere su sıkılmıyor. İşçiler gözaltına alınmıyor. İşçiler yerlerde sürüklenmiyor. Aslında iyi bir görüntü. Ama emniyet müdürü, bambaşka bir şey için orada, işçilerin yanında. İşçilerin eylemini desteklemek için ziyaret gitmiş. Üzerinde üniforma var. Çok lakayt bir şekilde ağzında sakız, podyumda yürür gibi işçilerin yanına gidiyor" ifadelerini kullandı.

"KABUL ETMİYORUZ"

Tiryaki, emniyet müdürünün "Öncelikle bu kutsal günlerde muharrem ayının başında böyle adaletsiz ve hukuksuz bir işlem olmasaydı. Sizden benim ricam; haklı, hukuksal durumunuzu muhafaza etmenizdir. Bu şekilde gösterilere hukuk çerçevesinde devam etmeniz. Size karşı dışardan gelecek her türlü baskı emniyet kuvvetleri tarafından bertaraf edilecektir. Hak hukuk adalet diyorsunuz benimde inancım hak hukuk ve adalet en kısa sürede tecelli edilecek" sözlerini alıntılayarak, şöyle devam etti:

"Iğdır Emniyet Müdürü Erden Sarıkaya’nn sözleri bunlar. Himmet Bey diye bahsettiği kişi de Belediye İş Sendikası'nın Iğdır Şube Başkanı. Şimdi aynı yere yani işçilerin Iğdır Belediyesi karşısında eylem yaptıkları yere Iğdır Emniyet Müdüründen önce Iğdır Valisi de gitmiş. 9 Temmuz tarihinde belediye binası önünde toplanan işçilerin yanına gitmiş Ercan Turan. İşçileri ziyaret etmiş ve 'Haklı davanızda yalnız değilsiniz' demiş. Yani vali de o eylem yapan işçilere 'Sizin bu davanız haklıdır Iğdır Belediyesi'nin sözleşmelerini feshetmesi haksızdır, biz de sizin yanınızdayız' demiş. Bir muhalefet belediyesinde DEM Partili bir belediyede işten çıkarmalar olduğunda valinin, emniyet müdürünün tavrı tam olarak böyle. Vali, devletin kentin valisi değil, AKP'nin İl Başkanı mübarek. Emniyet Müdürü devletin, kentin emniyet müdürü değil, AKP’nin koruma müdürü mübarek! Valinin, emniyet müdürünün, muhalefete karşı AKP il temsilcisi gibi davranmasını kabul etmiyoruz. Toplumsal kutuplaşmaya hizmet eden, kamu yönetimini kabul etmiyoruz. İki yüzlü davranışları politikaları kabul etmeyeceğiz." (MA)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik kesintilerine yurttaş tepkisi: Elektrik dağıtım derhal devletleştirilsin

SONRAKİ HABER

İzmir’de gazetecilerden eylem: Ücretler açlık sınırında, geçinemiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa