28 Temmuz 2024 14:14

Zorunlu fazla mesainin dayatıldığı Sersim’de iş kazası

Kayseri’de faaliyet yürüten Sersim fabrikasında bir işçi forkliftin çarpması sonucu kaza geçirdi, forklift kullanan işçinin ise ehliyeti olmadığı iddia edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kayseri Serbest Bölge Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu bulunan Sersim'de “zorunlu fazla mesai” dayatması sonucu bir işçi kaza geçirdi.

Kazan hazırlık bölümü montaj hattında forkliftin çarptığı işçi, yaralanırken, forklifti süren işçinin ise ehliyeti olmadığı iddia edildi. Yaralanan işçi hastaneye kaldırıldı, işçinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

Öte yandan bu kazanın; artan üretim baskısı ve zorunlu fazla mesainin bir sonucu olduğunu söyleyen işçiler daha önce de üretimi sıklaştırmak için işçilerin molalarının kısıldığını belirtmişti.

Patron, işçilerin molalarından kısıp tuvaletlere sigara içilmesin diye duman sensörü koymuş, zorunlu fazla mesainin dayatıldığı fabrikada işçiler, patrona tepkili olduklarını Evrensel’e anlatmışlardı.

Sersim işçileri, “Molalardan kısıyorlar. İşçiler sigara içmesin daha fazla çalışsın diye hesap yapıyorlar. Tuvalete sensör koyuyorlar ama ateşin olabileceği bölümlere önlem almıyorlar” demişti. Yoğun üretim temposuna tepki gösteren işçiler, “Uzun süredir her gün fazla mesai yapıyoruz. Bırakın eşi dostu kendimize zaman ayıramıyoruz. Ama ücretler yerinde sayıyor. Fazla mesaiyi zam gibi algılamamızı istiyorlar” diye konuşmuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan elini öpmeyen çocuğa tokat attı ardından harçlık verdi

SONRAKİ HABER

Otomotiv tedarik tekeli ZF 14 bin işçiyi işten atacağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa