28 Temmuz 2024 16:59

Denizli EYT Derneği: “EYT’liler ‘emekli ve emekçi’ oldu!”

Denizli EYT Derneği de yaptığı genel kurul ile dernek adı ve tüzüğünü değiştirdi. Yeni yönetimin de belirlendiği genel kurulda derneğin adı Denizli Emekli ve Emekçiler Derneği oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekli maaşlarının yeterli düzeyde olmaması nedeniyle çalışmayı sürdürüyor. Artık hem emekli hem emekçi olan EYT'lilerin dernekleri de genel kurullarını yaparak tüzük ve isim değişikliğine gidiyor. Denizli EYT Derneği de yaptığı genel kurul ile dernek adı ve tüzüğünü değiştirdi. Yeni yönetimin de belirlendiği genel kurulda derneğin adı Denizli Emekli ve Emekçiler Derneği oldu. Dernek genel kurulu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Toplantı Salonunda yapıldı.

Genel kurula, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, CHP Denizli İl Başkanı, CHP Pamukkale İlçe Başkanı, Eğitim-İş, ADD ve Büyük Menderes İnisiyatifi temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını önceki dönem başkanı Durmuş Kartal yaptı. EYT'lilerin artık hem emekli hem de emekçi olduğunu belirten Kartal, yeni dönemde de hem emeklilerin hem de emekçilerin hak mücadelesinde faaliyet sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmasında dernek önceliğine değinen Kartal, "Önceliğimiz ülkemize katma değer sağlamış ve halen sağlamakta olan emeklilerimizin ve çalışanlarımızın sorunlarını her ortamda yüksek sesle dillendirmek ve bu sorunların giderilmesi için çözüm yolu sunmaktır. EYT'de gösterdiğimiz mücadele, azim ve kararlılıkla kazandık yine kazanabiliriz" diye konuştu. Konuk konuşmalarının ardından faaliyet ve mali raporlarının okunmasına geçildi. Yapılan seçimde Denizli Emekli ve Emekçiler Derneği

Başkanı Durmuş Kartal, Başkan Yardımcısı Süleyman Ekiz, Dernek Sekreteri Kadir Genç, Sayman Melek Büçgün oldu.(Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Olimpiyata hayırcılar’ neden hayır dediklerini anlatıyor

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin hava trafik hizmetlerindeki zararına suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa