28 Temmuz 2024 17:04

Afşar Timuçin son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren Felsefeci, Şair Afşar Timuçin İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Fotoğraf: Dilruba Nuray Erenler

Paylaş

Felsefeci, Şair Afşar Timuçin’in cenazesi Ataköy’deki Ömer Duruk Cami’nden kaldırıldı. Gerçekleşen cenaze töreninin ardından Timuçin, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye Timuçin’in ailesi, sevenleri, öğrencileri katıldı.

Cenazeye ayrıca aralarında Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Adnan Özyalçıner, TYS 2. Başkanı Mustafa Köz, Şair Seyyit Nezir, Yazar Osman Bozkurt, Şair Ahmet Bozkurt, Yazar Nisa Leyla, TYS YK üyesi Dilruba Nuray Erenler, Yazar Nuray Gök Aksamaz’ın da bulunduğu şair ve yazarlar da katıldı. 

“MERAKLI ÇOCUKLARIN HOCALIĞINI YAPTI”

Ezgi’nin Günlüğü’nün kurucularından Hakan Yılmaz, Afşar Timuçin için X hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Benim kuşağımdan okumaya-yazmaya meraklı çocukların, gençlerin edebiyatta, estetikte, şiirde hocalığını yaptı. Hiç kimseden öğrenemeyeceğimiz kavramları, bilgileri ondan öğrendik. İçe dönük bir zihin, zarif bir ruh, çok değerli bir entelektüeldi. Söyleyemediği hangi söz, itiraf edemediği hangi aşk varsa onlar da göçtüler bu alemden kendisiyle birlikte. Ruhu şad olsun.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

"Yargı milliyetçi gruplara göre hareket ediyor"

SONRAKİ HABER

Spor Kulübündeki istismarın ilk duruşması eylülde: Aileler adalet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa