30 Temmuz 2024 13:03

Özgür Özel: 15 Temmuz'a tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz için "Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır" dedi.

Fotoğraf: Osmancan Gürdoğan/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Temmuz darbe gişirimi ile ilgili "Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır'" ifadelerini kullandı.

İktidara yakın Sabah gazetesinin yazarı Yavuz Donat, Özgür Özel ile yaptığı söyleşiyi köşe yazısında aktardı. Özel, söyleşide, "Demokrasinin kitabında da lugatında da darbe kelimesinin yeri yok. Olamaz da" ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "Darbe, demokrasiyi rafa kaldıran, her seferinde ülkeyi 20-30 yıl geriye götüren bir olay. Kimseye faydası yok. Zaten, bu memlekette darbeden medet uman bir daha belini doğrultamıyor."

"BAL GİBİ DARBEYDİ"

15 Temmuz hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları kaydetti:

"'Bu bir tiyatro' diyorlardı.  Hatta... Partinin bir toplantısında... Televizyon da vardı... 'Bu bir tiyatro' dediler. Anında karşı çıktım. Dedim ki; 'Kardeşim, bal gibi darbeydi. Buna tiyatro diyen ya gerçeklikten kopmuştur ya da eksik akıllıdır.'  Ve devam ettim... 'Buna tiyatro demek kadar, Türkiye'ye yapılacak büyük kötülük yoktur.'"

"Cumhuriyet demek, demokrasi demektir" diyen Özel, "Demokrasi ise halkın özgür iradesidir. Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi, millet iradesinin üzerinde bir güç yoktur. Genel Başkanlığını yaptığım Cumhuriyet Halk Partisine, Cumhuriyet'i kuran bir partiye ikircikli pozisyon yakışmaz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU "KONTROLLÜ DARBE" DEMİŞTİ

CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 yılında, darbe girişiminin karanlıkta kalan yönlerini ve cevaplanmayan soruları gündeme getirerek "15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, 20 Temmuz'da gerçek darbe yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

"Ben de darbeye kaşıyım; herkes karşı..." diyen Kılıçdaroğlu, "Peki neden darbenin üstü kapatılmaya çalışılıyor? Neden sorulara cevap verilmiyor? Öyleyse ben buna elbette 'Kontrollü darbe' derim. Başka bir tanımı varsa söyleyin onu söyleyelim" şeklinde konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Menemen’de makilik ve otluk alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Befesa işçilerine EMEP’ten destek: Patronlar işçilerin örgütlü gücünü görecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa