05 Ağustos 2024 14:06

Altın Koza Film Festivali ‘Onur Ödülleri’ Demet Akbağ ve Uğur Polat’ın

Altın Koza Film Festivali'nin “Onur Ödülleri” Oyuncu Demek Akbağ ve Uğur Polat’a verilecek.

31. Altın Koza Film Festivali tanıtım afişi

Paylaş

Bu sene 31’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin “Onur Ödülleri” sahipleri açıklandı.

23-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin bu seneki “Onur Ödülleri” Oyuncu Demek Akbağ ve Uğur Polat’a verilecek.

Ödüller, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Festival Onursal Başkanı Zeydan Karalar ile festivalin yürütme kurulunun kararıyla belirlendi.

Festivalin açıklamasında “31.⁠ ⁠Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülü, ‘Neredesin Firuze’, ‘Organize İşler’, ‘Vizontele’, ‘Eyyvah Eyvah’, ‘O… Çocukları’, ‘Kurtuluş Son Durak’, ‘Hükümet Kadın’, ‘Kış Uykusu’ filmleriyle tanıdığımız, 40 yılı aşkın süren oyunculuk kariyerinde sinemamızın unutulmaz güçlü kadın karakterlerine incelikle hayat vermiş Oyuncu Demet Akbağ’ın…” ifadeleri yer aldı.

Uğur Polat için yapılan açıklamada ise şunlar söylendi: “31.⁠ ⁠Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Onur Ödülü, 1988’de ‘Sis’ ile başlayan sinema kariyerinde ‘Suyun Öte Yanı’, ‘Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri’, ‘Karşılaşma’, ‘Salkım Hanımın Taneleri’, ‘Filler ve Çimen’, ‘Sis ve Gece’, ‘Devrim Arabaları’ ve ‘Anadolu Leoparı’nın da aralarında olduğu klasikleşmiş birçok filmdeki tutkulu ve cesur oyunculuğuyla hafızalarımıza kazınmış Usta Aktör Uğur Polat’ın…”

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin “Onur Ödülleri”, 26 Eylül Perşembe akşamı düzenlenecek özel bir gecede sahiplerine sunulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Haniye suikastının ardından: İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanacak

SONRAKİ HABER

İzmir'deki elektrik faciasında belediye başkanları hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa