06 Ağustos 2024 19:27

Tanrıkulu, Hasandin'deki maden çalışmalarına tepki gösterdi: Ranta kurban ettirmeyiz

Hasandin Yaylası, maden rezervi arayan şirketin hedefinde. Sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten CHP'li Tanrıkulu, konuyu Meclis gündemine getirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Hasandin Yaylası, maden rezervi arayan şirketin hedefinde. Kulp Madencilik ve Dış Ticaret Anonim Şirketi olduğu öğrenilen şirket, 24 Temmuz tarihinde sondaj çalışması yaparak maden için numune aldı. Askerler eşliğinde yapılan arama üzerine bölgedeki köylüler eylem başlattı. Çevresinde kırsal mahalleler ile çok sayıda mezranın bulunduğu yaylada yapılan çalışmalar, köylülerin tepkisi üzerine durduruldu.

Hasandin Yaylası’nda maden faaliyetleri için yapılan sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu konuyu Meclis gündemine getirdi. Tanrıkulu, bölgede çevre bakımından bütün yurttaşların yararlandığı, su kaynakları bakımından, doğal ve endemik bitkiler bakımından korunması gereken bir alan olduğunu söyledi.

"BU GİRİŞİMDEN VAZGEÇİN"

Tanrıkulu, “Her nasıl olduysa alınan bir yetkiyle, ruhsatla orada sondaj çalışmasının başlatıldığını biliyoruz. Ben buradan hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına hem bu sondajı gerçekleştiren şirkete hem de ruhsat sahibi hemşehrilerimize sesleniyorum; yıllardır, on yıllardır, hatta belki de yüz yıllardır korunan o çevre değerinin sizlerin kısa dönemli rantlarına kurban edilmemesi lazım. Bu sondaj çalışmalarından vazgeçmeleri lazım. Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Çevre Mühendisleri Odası bu konuyla ilgili olarak çok etkili çalışmalar yapıyorlar. Çevre dostları hem Kulp’ta hem de Diyarbakır'da etkili çalışmalar yapıyorlar. Bunu gündemde tutmaya ve yetkilileri buradan uyarmaya devam edeceğiz. Bu girişimden vazgeçmeleri gerektiğini bir kez daha uyarıyor ve ifade ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBB ve Ankara Barosundan, Instagram'a getirilen engelleme kararına karşı dava

SONRAKİ HABER

"Bize ekmek yoksa size huzur yok!"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa