09 Ağustos 2024 15:05

Fidan: Irak ile toplantı önümüzdeki hafta Türkiye'de yapılacak

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı İbrahimoviç ile bir araya geldi. Fidan, Irak ile Güvenlik Mekanizması'nın 4. toplantısına ilişkin "Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadağ Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimoviç ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Irak ile Güvenlik Mekanizması'nın dördüncü toplantısına ilişkin "Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek. Irak'tan bakan arkadaşlar, Türkiye'den bakan arkadaşlar Dışişleri Bakanları'nın koordinasyonunda Türkiye'de toplanacaklar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İbrahimovic ile bir araya geldi. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Karadağ ile Türkiye'nin ekonomik iş birliklerini ileri taşınacağını ifade eden Fidan, " Ekonomik ve ticari iş birliğimizi güçlendirme de hızla mesafe alabileceğimize inanıyoruz. Türk iş dünyasının Karadağ'a ilgisi son yıllarda giderek yoğunlaşıyor. Geçen yıl ve bu yıl Karadağ'a yapılan doğrudan yatırımlarda üçüncü sırada yer almaktayız" dedi.

"ETİYOPYA VE SOMALİ GÖRÜŞMELERİ KAPSAMINDA BİR GÖRÜŞME PLANLIYORUZ"

Türkiye'nin, Somali ve Etiyopya ile ilişkilerine değinen Fidan, "Somali ve Etiyopya bölgede bizim için iki değerli dost ve müttefik ülke. Bu iki ülkenin anlaşmazlıklar yüzünden, çözemedikleri diplomatik sorunlar yüzünden çok gergin bir noktaya ulaşmaları hiçbirimizin işine yaramıyor (Somali-Etiyopya) Çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta ikinci bir tur görüşme olmasını planlıyoruz." diye konuştu.

"IRAK İLE İLİŞKİLERİMİZİ KURUMSALLAŞTIRMA FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Irak ile ilişkileri kurumsallaştırma faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Fidan şöyle konuştu: "Burada da önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra imzalanan 27 anlaşmanın ardından iki ülke arasındaki üst düzey planlama grubunun çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek. Irak'tan bakan arkadaşlar, Türkiye'den bakan arkadaşlar Dışişleri Bakanları'nın koordinasyonunda Türkiye'de toplanacaklar. İki ülke liderliğinin aldığı kararların enerjiden suya, sudan sağlığa, sağlıktan eğitime, terörle mücadeleden askeri güvenlik iş birliğine nasıl ilerlediğini teker teker gözden geçireceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muhalefetten Can Atalay çağrısı: 16 Ağustos'ta Meclis olağanüstü toplansın

SONRAKİ HABER

İşçilerin ücret alacakları için eylem yaptığı Karşıyaka Belediyesinde işten atmalar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa