16 Ağustos 2024 16:09

Özgür Özel saldırıya uğrayan Gülüstan Koçyiğit’i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, saldırıya uğrayan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’i ziyaret etti. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet, Can Atalay için olağanüstü toplanan Meclis'te AKP'lilerin saldırısına uğrayan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’i ziyaret etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Özel'i karşıladı. DEM Parti Grubu'nda yapılan görüşmede Özel, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Özel, saldırıyı kabul etmeyeceklerini belirtti.

TBMM Genel Kurulu, muhalefetin çağrısı üzerine Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay’la ilgili kararını görüşmek üzere olağanüstü toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın kürsüde "Sizde zerre utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine başlayan gerilim kavgaya dönüştü. AKP'li Alpay Özaydın Ahmet Şık'a saldırdı. Bu sırada DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit başından yaralandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını görüşmek üzere olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında yaşanan kavgaya ilişkin kulisteki ilk açıklamasında "Sözlerin havada uçuşacağı yerde, yumruklar tekmeler uçuşuyor. Yerlerde kan var. Kadınlara vuruyorlar. Gözümüzün önünde oldu, inanılmaz derecede utanç içindeyim bu duruma şahit olduğum için. Sayın Numan Kurtulmuş'u derhal, tüm siyasi partilerin genel başkanlarını ya da grup başkanlarını toplantıya çağırmaya davet ediyorum. Bu gerçekten Meclis açısından taşınabilecek bir yük olmaktan çıktı. Meclis İdare Amiri’nin milletvekiline yumruk attığı, kadına şiddet uyguladığı bir haldeyiz. Olacak iş değil." dedi.

Özel, CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp'ın da kavgayı ayırmaya çalışırken yaralandığını aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İMO İstanbul Şubesi: Alınmayan tedbirler, yeni bir felaketin habercisidir

SONRAKİ HABER

Karşıyaka Kent Aş'de işçiler personel yetersizliği nedeni ile mesaiye kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa