16 Ağustos 2024 17:10

Ahmet Şık'a arkadan saldıran Alpay Özalan’ın geçmişte karıştığı kavgalar

TBMM Genel Kurulu’nun Can Atalay’ın tartışıldığı oturumunda konuşma yapan Ahmet Şık’a saldıran AKP'li Alpay Özalan’ın saldırısı önceki eylemlerini gündeme getirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nun Can Atalay’ın tartışıldığı oturumunda konuşma yapan TİP Milletvekili Ahmet Şık’a saldıran AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın eylemi, önceki kavgalarını gündeme getirdi.

T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaş'ın derlediği habere göre Özalan daha önce Ahmet Şık’a “gözüm üzerinde” tehdidinde bulunurken, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Özgür Özel’in üzerine yürüyerek, CHP’lilere yumruk savurmuştu. Geçmiş dönemde milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu yaka paça Meclisten çıkarmaya çalışan Özalan birçok kez de küfür, hakaret ve saldırı ile gündeme gelmişti.

2018 yılında ilk yasama çalışmasını yapan Meclis Genel Kurulu’nda ilk kavga yaşandı. HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, valilerin yetkisini artıran maddeye karşı gerekçesini anlatırken AKP grubundan tepkiler yükseldi. Çok sayıda AKP milletvekili kürsüye doğru yürüdü. Oturuma ara verilirken, İstanbul Milletvekili Erkan Baş ile Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu da kürsüye doğru koşarak Şık’ı korumaya çalıştı. İki grup arasında arbede ve hakaretler yaşanırken CHP milletvekilleri de kavgayı önlemeye çalıştı. Şık’a ulaşmak için öne fırlayan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ı arkadaşları tutmaya çalıştı. Özalan’ın bu anda Şık’a doğru parmak sallayarak “Gözüm üstünde” diye bağırdı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 2021 yılında milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal Adan'ın çağrısı ile AKP Meclis İdare Amiri Alpay Özalan, Gergerlioğlu'nu Genel Kurul'dan çıkarmaya çalıştı. Bu sırada Alpay Özalan'ın e 4-5 kez "benim almam lazım" dediği belirtildi.

Meclis Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakaretleri sonrası CHP'li ve AKP’li milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan tartışmanın ardından tansiyon tekrar yükseldi.  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel kürsüye çıkarak, Soylu'nun açıklamaları üzerine konuşma yaptı. AKP’li Alpay Özalan'ın yanı sıra Süleyman Soylu da locadan çıkarak Özel'in üzerine yürüdü. Özalan CHP’li vekillere yumruk savurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Befesa işçileri: Yeni teklif kabul edilemez, mücadelemizde kararlıyız

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da kafeye saldıranlar tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa