16 Ağustos 2024 21:39

Ataşehir'in risk haritaları çıkarıldı: 17 mahalleye deprem konteynerleri konulacak

Olası İstanbul depremine ilişkin Ataşehir ilçesi çalışmalarına devam ediyor. Ataşehir Belediyesi, 17 mahalleye de deprem konteynerleri yerleştirmeye başladığını açıkladı.

Fotoğraf: Ataşehir Belediyesi

Paylaş

25 yıl önce yaşanan 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde, İstanbul'daki olası büyük bir depreme karşı İstanbul Ataşehir Belediyesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Olası İstanbul depremine ilişkin ilçe genelinde yapılan çalışmalara yönelik Afet Koordinasyon Merkezi'nde 'Ataşehir Afet Yönetim Toplantısı' gerçekleştirildi.

Afet risk haritalarını tamamlayarak ikinci kademe risk tarama sürecine geçen Ataşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandıracağını, ilçe genelindeki 17 mahalleye de deprem konteynerleri yerleştirmeye başladığını açıkladı.

Toplantıda, her bir konteynerin olası bir afet sonrasına ilişkin tam donanımlı olduğu, afet anında ihtiyaçları karşılayacağı belirtildi.

Ayrıca belediyenin 150 toplanma alanı ve 3 bin 600 metrekarelik afet koordinasyon merkezi, arama kurtarma köpeklerinden oluşan ekibi bulunuyor.

MAHALLELERE DEPREM KONTEYNERLERİ KONULUYOR

Toplantıda, yıkıcı bir depremin ardından afetzedelere en kısa sürede yardım sağlamak amacıyla ilçenin farklı noktalarına konumlandırılacak deprem konteynerleri tanıtıldı.

Deprem konteynerlerinin içerisinde; seyyar aydınlatma takımı, jeneratör, delici ve kırıcı matkap, kazma - kürek, çekiç -balyoz, yangın söndürme tüpü, ilk yardım seti, katlanabilir sedye, megafon, termal battaniye, soğuk iklim çadırı ve su deposu gibi 50 parça malzeme bulunuyor. AFAD standardına göre hazırlanan deprem konteynerlerinin içerindeki  malzemelerin kontrolleri ve bakımları da belediye tarafından belli periyotlarla yapılacak.

İLK YERLEŞTİRMELER YAPILDI

Toplantı sonrası konteynerler, Barbaros Mahallesi'nde 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'na, Mustafa Kemal Mahallesi'nde Deprem Parkı'na ve Kayışdağı Mahallesi'nde 80. Yıl Cumhuriyet Parkı'na yerleştirilirken diğer mahalleler için de çalışmalar sürdürülüyor.

Toplantıda bir sunum yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, deprem riskine karşı hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

PROF. KARAMAN: "DEPREM SENARYOLARI HAZIRLADIK"

Toplantı esnasında konuşan Deprem Uzmanı - İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü Profesörü Himmet Karaman da depreme karşı alınması gereken tedbirlere ilişkin bir sunum yaptı. Deprem anında binaların nasıl tepkiler verebileceğini aktaran Profesör Himmet Karaman, olası bir İstanbul depreminde Ataşehir'in nasıl bir hasar görebileceğine dair  Ataşehir Belediyesi ile birlikte deprem senaryoları hazırladıklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 200 bin yapı depremden sonra kullanılamayacak

SONRAKİ HABER

Başka bir taraftarlık mümkün: Kamer Alyanakyan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa