18 Ağustos 2024 13:00

Fransız aktör Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti

Fransız oyuncu Alain Delon, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Delon'un ölüm haberini çocukları Alain Fabien, Anouchka ve Anthony duyurdu.

wikimedia 

Paylaş

Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. AFP'nin aktardığına göre Delon'un ölüm haberini çocukları Alain Fabien, Anouchka ve Anthony duyurdu.

Açıklamada, “Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy'deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu” ifadelerine yer verildi.

Aile, mahremiyetlerine saygı gösterilmesi talebinde bulundu.

88 FİLMDE OYNADI

Ünlü oyuncu 1957’de 23 yaşındayken oynadığı ilk uzun metrajlı filminden bu yana 88 film ve yedi televizyon filminde rol aldı.

İki uzun metrajlı filmin yönetmenliğini de yapan Delon, 32 filmin yapımcılığını üstlendi.

8 Kasım 1935 doğumlu aktör, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalıştı.

CANNES'DA ONUR ÖDÜLÜ ALDI

Le Parisian gazetesi Delon'u "sinemanın efsanesi" olarak nitelendirirken, Liberation gazetesi "sinemanın önde gelen isimlerinden, karanlık erkekliğin sembolü, çılgın karizmaya sahip aktör" olarak tanımladı.

Delon'un kameralar karşısına son çıkışı, Mayıs 2019'da Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Onur Ödülü'nü aldığında gerçekleşti. Sanatçı, sinemaya veda ettiği şeklinde yorumlanan duygusal bir konuşma yaptı.

LE PEN'E DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Delon, 2013 yılında göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen Ulusal Cephe’yi (FN) desteklediğini açıklamıştı.

Delon “Marine Le Pen ve babası Jean-Marie Le Pen senelerce yalnız savaştılar. Baba kız artık yalnız değiller. İlk defa yalnız değiller. Fransız halkı onların arkasında” demişti.

Fransız aktörün desteği eleştirilerin odağında yer almasına sebep olmuştu.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yumaklı: Karşıyaka, Urla ve Göynük'deki yangınlar kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Aydın'daki Dilek Yarımadası yangın riski nedeniyle ziyarete kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa