20 Ağustos 2024 13:24

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Şenyaşar ailesini aradı, eylemi sonlandırmalarını istedi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, adalet talebiyle Meclis'te eylem başlatan Şenyaşar ailesini telefonla arayarak, eylemin Meclis'in itibarını zedeleyeceğini savundu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mehmet ASLAN

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından gerçekleşen saldırıda eşi ve iki oğlunu yitiren, bir oğlu tutuklanan Emine Şenyaşar, adalet nöbetini Meclis Başkanlığı'na taşıdı.

 KURTULMUŞ ŞENYAŞAR'I ARADI 

Anne Şenyaşar, başlattığı eylemde, “Şenyaşar ailesi adalet, herkes için adalet” pankartı açtı. Eylemden kısa bir süre sonra Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar’ı telefonla aradı.

Kurtulmuş, Şenyaşarlardan Meclis’te başlattıkları eylemi sonlandırmalarını istedi. Kurtulmuş, katliamın Meclis'in ilgi alanına girmediğini ve yargının işi olduğunu savunarak, eylemin yapılması halinde Meclis’in itibarının zedeleneceğini söyledi.

Kurtulmuş telefon görüşmesinde, hayvan katliamının önünü açan yasa ve Meclis'te yaşanan saldırıları da hatırlatarak, Meclis'in itibarının zaten zedelendiğini, bu eylemle birlikte daha da zedeleneceğini belirtti, eylemin sonlandırılmasını istedi. 

 GÖRÜŞME İÇİN İNİSİYATİF ALMA SÖZÜ

DEM Partili Ferit Şenyaşar ise telefon görüşmesinde, katliamın herkesi ilgilendirdiğini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşme talebini Kurtulmuş’a iletti. Kurtulmuş da bu görüşme için bizzat inisiyatif alacağının sözünü verdi. Aynı zamanda Kurtulmuş, özel kalemini de Şenyaşar’ın odasına göndererek, katliam ve süreç hakkında bilgi aldı. 

Anne Şenyaşar, eylemin ardından Ferit Şenyaşar’ın Meclis’te bulunan odasına geçti. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Edremit Kitap Fuarı Başladı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da baraj gölünde kaybolan gencin cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa