22 Ağustos 2024 12:55

Ali İsmail Korkmaz Parkı Güzelbahçe’de açıldı

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın adı İzmir’de Güzelbahçe'deki bir parka verildi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Eskişehir’de 2 Haziran 2013’te Gezi Parkı eylemleri sırasında saldırıya uğrayıp tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın adı İzmir’de Güzelbahçe’deki bir parka verildi. Yapılan törende konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “İsmail’im için buradaysanız, Onun ismi sokaklara, caddelere, parklara veriliyorsa bu benim için büyük bir gururdur” dedi.

Güzelbahçe Belediyesi meclisi aldığı kararla Ali İsmail Korkmaz’ın isminin verildiği parkta yapılan törene; Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, Ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, CHP önceki dönem Milletvekilleri Musa Çam, Atila Sertel ve çok sayıda Güzelbahçeli vatandaş katıldı.

"GEZİ’NİN HESABI ASLA YARINA BIRAKILMAYACAK"

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Gezi direnişi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta TBMM’de hukuksuz bir biçimde hapiste tutulan Can Atalay için verilen Anaya Mahkemesinin yok hükmündeki kararına rağmen hala içerde tutuluyor olması, Tayfun Kahraman’ın, Çiğdem Mater’in, Mine Özerder’in hala tutuklu olması Gezi’deki şanlı direnişin devam etmesinin bir göstergesidir. Bugün sizlerin huzurunda açıklıkla söylemek istiyorum ki dün de yapmış olduğumuz toplantıda biz asla teslim olmayacağız. Geçen hafta parlamentoyu çağırmıştık, Can Atalay’ın özgürlüğüne kavuşması için kabul etmediler. Bu hafta bir daha çağıracağız. Size tatil yaptırmayacağız” dedi.

“Gezinin hesabı asla yarına bırakılmayacak” diyerek sözlerini sürdüren Zeybek, “Çünkü Ali İsmail’in, Berkin’in, tüm devrim şehitlerinin ve Gezi şehitlerinin anısını yaşatmamız başka türlü olmayacak. Öncelikli olarak, Gezi adı altında yürütülen kumpas davaların, sahte mahkemelerin, ön yargılı kararların tümünün tarihin çöplüğüne atılacaktır. Gezi bizim onurumuzdur. Bu onuru sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu.

"ALİ İSMAİL’İN KATİLLERİ DE BİR GÜN HESAP VERECEK"

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay ise “Bu park, sadece bir yeşil alan değil bu park adalet, demokrasi ve insan hakları mücadelesinin simgesi haline gelmiş bir gencimizin, Ali İsmail Korkmaz’ın adını taşıyor. Bu park, Ali İsmail’in düşlerinin bir yansıması olsun istiyoruz. Onun hayal ettiği gibi, barışın, kardeşliğin, özgürlüğün ve adaletin egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada, Ali İsmail’in anısını yaşatmak için bir araya gelmiş olmamız, onun ve onun gibi nice gençlerin mücadelesinin boşuna olmadığını gösteriyor. Onların cesaret ve kararlılığı, bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Şu unutulmamalı ki bir gün gelecek Ali İsmail’in katilleri hesap verecek. Bizler de yerel yönetim olarak, her zaman demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz” dedi.

"OĞLUM BİZE GURURU YAŞATTI"

Ali İsmail’in İzmir sevdalısı olduğunu söyleyen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Gurur duyuyorum. Ölümün gururu olmaz. Ali İsmail bize gururu yaşattı. Şu an sizler İsmail’im için buradaysanız, Onun ismi sokaklara, caddelere, parklara veriliyorsa bu benim için büyük bir gururdur. Ali İsmail’in yanına gidene kadar acısı bitmeyecek ama onun gururunu da yaşayacağım. En sevdiği şehir İzmir’di. Burayı tercih etti ama diğer tercihi Eskişehir çıktı. Eskişehir bize acıyı yaşattı. Ali İsmail şu an sadece bedenen aramızda değil, ruhu, düşünceleri, yapmak istediği her şey yapılıyor. İyi ki varsınız, iyi ki yanımızdasınız, hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"ALİ İSMAİL’İM BEN"

Ali İsmail’in gidişinden sonra onun adına bir şiir yazdığını söyleyen baba Şahap Korkmaz, “Ali İsmail’im ben, Aliyim, ölmedim, ölmeyeceğim. Sana inat ey zalim, yaşayacağım. İyilerin gönlünde yaşayacağım. Bana rahmet yağacak sana lanet yağacak, çünkü ben Ali İsmail’im. Ölmedim, ölmeyeceğim. Oğlumun anıtları oldu. Caddelere ismi verildi, sokaklara, parklara. O ölmedi çünkü sizler sayesinde yaşıyor yaşamaya devam edecek” dedi.

"MİLYONLARCA ALİ İSMAİL KARDEŞİMİZ OLDU"

Ali İsmail'in aramızdan ayrılalı 11 yıl olduğunu söyleyen abisi Gürkan Korkmaz, “Biz bu geçen 11 yılda bir kardeşimizi, bir evladımızı kaybettik ama bu süreçte binlerce, milyonlarca Ali İsmail kardeşimiz oldu. Bugün bu parkta Ali İsmail yaşayacak. Ali İsmail’i sadece parkta, sokakta yaşatmak tabi ki kıymetli değerli, ama yeterli değil dedik. Onun yaptığı o yardım sever ruhunu yaşatmamız gerekiyordu. O yüzden Onun adına bir vakıf kurduk. 10 yıldır faaliyet gösteren bu vakıfta hala hali hazırda 250 öğrenciye burs veriyoruz. Afrika’da Ali İsmail adına bir su kuyusu açtık. İstanbul’da bir ofisimiz var genç sanatçılara destek veriyoruz. Biz öleceğiz ama Ali İsmail’in ismi yaşayacak her zaman, Güzelbahçe’de olduğu gibi” diye konuştu.Konuşmaların ardından Aile Ali İsmail Korkmaz adına bir çınar ağacı dikti, ardından ismi verilen parkın kurdelesi kesildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Altın Koza’nın Orhan Kemal Emek Ödülleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Pazarcılar tepkili: Poşet parasını bile çıkaramıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa