22 Ağustos 2024 16:54

İş bırakan İzBB temizlik işçileri kazandı: Çöpleri toplamadılar, vasıflarını kazandılar

İzBB’de vasıflı işler yapmasına rağmen, vasıfları verilmeyen temizlik işçileri iş bıraktı. İşçilerle bugün yapılan görüşmenin olumlu sonuçlanması üzerine işçiler eylemlerini sonlandırdı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzenerji şirketine bağlı olarak çalışan Genel İş 2 Nolu Şube üyesi temizlik işçileri iş bıraktı, vasıflarının verilmesi için çöpleri toplamayan işçiler eylemlerinin 2’inci günü vasıf haklarını kazandı.  

110 temizlik işçisinin iş bıraktığı eyleme ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nde görevli temizlik işçilerinin, uzun süredir talep ettikleri vasıflarının verilmemesi nedeniyle dün iş bıraktığı bildirilmiş, işçilerin vasıf eylemi nedeniyle Konak ilçesi Alsancak Kıbrıs Şehitleri'nde ve Kordon'daki yol kenarında çöpler biriktiği gözlenmişti.

DHA’ya konuşan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, “4 yıldır bu insanlar araç arkasında çalışıyor, şoförlük yapıyor. Vasıflı işler yapıyorlar ancak vasıf verilmiyor. Ancak ocak ayında evrakları imzalattık, şirkete gitti, sonuçlanmasını beklerken seçim sonrası yeni başkan Cemil Tugay işlemleri durdurdu. 4 aydır görüşmeler sürüyor. Bir sonuç alamadık. Eylem kararı aldık. İki gündür çöpleri toplamıyoruz" dedi.

İŞÇİLERİN VASIFLARI VERİLDİ

İşçilerin eylemi sonuç verdi, araç arkasında ve yıkamacı olarak çalışan işçilerin vasıfları ile ilgili olarak bugün yapılan görüşmenin olumlu bitmesi sonucu işçiler eylemlerini sonlandırdı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

KCDP: İktidar da kadına yönelik şiddeti engelleme imkanı varken yıllarca seyretti

SONRAKİ HABER

Metrobüs hattında 'beyaz yol' çalışması: İki durak geçici olarak kapanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa