23 Ağustos 2024 16:53

“Limak Holding kendini sanat ile aklayamaz!”

Akbelen Ormanı'nı katleden Limak Holding'in kurduğu Filarmoni Orkestrası'nın Bodrum'da vereceği konsere tepki gösteren Akbelen halkı, “Sanat ile katliamı perdeleyemezsiniz" dedi.

Akbelen savunucularının afişi

Paylaş

Akbelen Ormanlarını  savunan yaşam savunucuları Akbelen Ormanı'nı katleden Limak Holding'in kurduğu Filarmoni Orkestrası'nın Bodrum'da vereceği tepki gösterdi.

25 Ağustos günü Bodrum Antik Tiyatro önünde saat 20.30’da yapılacak olan açıklamaya çağırıda bulunan yaşam alanı savunucuları: “Herkesi Akbelen'in sesi olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz!” denildi.

Yapılan açıklama şöyle;

“Bölgenin yaşam ve su kaynağı Akbelen Ormanı’nın katledilmesinden sonra hızla devam eden maden çalışmalarında patlatılan dinamitler köylünün can güvenliğini tehdit ederken, sanki doğa katliamı yapan onlar değilmiş gibi suyunu çaldıkları ilçelerden Bodrum’da verecekleri  “Limak Filarmoni Orkestrası” konserine sessiz kalmayacağız.

Limak Holding’in kendini sanat ile aklama çabasına izin vermeyeceğiz. Bu sahtekarca ve ikiyüzlü gösteriye karşı #LimakınDeğilAkbeleninSesiOl

Herkesi Akbelen'in sesi olmaya, dayanışmaya çağırıyoruz!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

22.sini iple çekiyorum

SONRAKİ HABER

Faşizme karşı savaşın isviçre çakısı: İlya Ehrenburg

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa