23 Ağustos 2024 21:33

Hayvanseverler Arnavutköy Belediyesi önünde eylem yaptı

Sokak hayvanlarını usulsüzce toplatan Arnavutköy Belediyesi önünde bir araya gelen hayvanseverler, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” dedi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Hayvanseverler, sokak hayvanlarını usulsüzce toplatan Arnavutköy Belediyesi önünde bir araya geldi. Toplatılan sokak hayvanlarının nereye götürüldüğünü soran hayvanseverler, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” dedi.

Belediye önünde yapılan açıklamada, “Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat”, “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin”, “Susma, haykır, katliama hayır” ve “AKP elini hayvanlardan çek” sloganları atıldı. Basın açıklamasını Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Fatma Biltekin okudu.

“HAYVANLAR NEREDE?​”

Hayvanların toplatılmasına dair belediyeden bir açıklamada yapılmadığını ifade eden Biltekin, “Belediye medyaya yansıyan pek çok toplama görüntüsü olmasına rağmen ‘Bakımevimiz olmadığı için toplama yapmıyoruz’ cevabını verirken başka bir bilgi edinme başvurusuna ‘Yeni kanuna göre toplama yapıyoruz” cevabını verebiliyor. Siz bizim aklımız ile dalga mı geçiyorsunuz? İşkence ile aldığınız bu hayvanlar nerede?​” diye sordu.

“MEVZU ÖLDÜRME OLUNCA KANUN SAVUNUCUSU OLDULAR”

Arnavutköy’ün nüfusunun 336 bin 62 olmasına rağmen belediyenin hâlâ bir bakımevinin olmadığını vurgulayan Biltekin, “Yasaları arkalarına alarak hayvanları rahatça yok etmek istiyorlar. Yaşatmak için kanuna uymayan belediyeler konu öldürmeye gelince kanun savunucusu oldu, sokakta köpek avına çıktı. Yıllardır iktidar eliyle hayvanlara yönelik işlenen suçlara sesini çıkarmayan medya yalan haberler ile bu avı büyütmenin, ülkenin her yerine yaymanın peşindeler” diye konuştu.

“BARINAKLAR KAN KOKUYOR”

Açıklama sonrası konuşan Yasaklı Irklar Komisyonu Başkanı Avukat Kübra Oktay ise, “Bütün siyasi partilere sesleniyoruz dik duruşlu, omurgalı olun. Lütfen yaşatmak için hukuku kullanın. Dağa taşa barınak konulmaz, gönüllülerin erişimi olan yerlere olur” dedi. Oktay’ın konuşması sırasında hayvanseverler, “Barınaklarınız kan kokuyor” sloganı attı.

Oktay konuşmasının devamında, “Biz hukuk insanları olarak, hiçbir zaman pes etmeyeceğiz hukuka aykırı ve yaşatmak değil öldürmek saikiyle olan tüm eylemlerde de bu yasal yollarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURUNCU VE ŞEKER’İ GERİ İSTİYORUM”

Açıklamanın ardından konuşan bir hayvansever, “11 Ağustos Cumartesi günü merkezde çalışıyorum. Kapımda baktığım uyuz tedavisi yaptığım, gayet iyi durumda olan köpeğim şikayet sebebiyle alındı, engel olamadım. Ben bu köpeğimin geri getirilmesini istiyorum. Bir diğer köpeğim de topal köpeğim yaklaşık 4 senedir bakıyorum. Hayvanı iğne atıp götürmüşler. İki köpeğimin de geri getirilmesini istiyorum. Onları sahipleneceğim. Ben Turuncu ve Şeker isimli iki köpeğimin durumlarını merak ediyorum, geri getirilmelerini istiyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Lübnan'a saldırısında 8 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Tokat’ın Serkiz Yaylası’ndaki maden çalışmaları kaçak çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa