Sur’daki kafeye ikinci kez saldıranlar yine serbest bırakıldı

Diyarbakır Sur’da Hewş Kafe’ye ses bombalı silahlı saldırıda bulunan şahıslar, serbest bırakıldıktan 1 ay sonra bu kez kafe sahibine saldırdı. Saldırı sonucu kafe sahibinin kardeşinin eli kırıldı.

26 Ağustos 2024 13:37
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2024 17:52
Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 11 Temmuz’da Karga ve Hewş kafelerine saldırdıkları için tutuklanan 3 kişi, serbest kaldıktan sonra bu kez kafe sahibine saldırdı. Saldırganlar yine serbest

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesindeki Cami Kebir Mahallesi'nde ilk olarak 11 Temmuz günü, aralarında CHP İstanbul Milletvekili ve eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’nin ailesine ait kafe ve karşında bulunan bir kafeye, 3 kişi el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı düzenlendi. "Kıyafeti açık kadınların geldiği ve müzik çalındığı" gerekçe gösterilerek yapılan saldırıya tepkiler gösterilmiş, yürütülen soruşturma kapsamında saldırıyı düzenledikleri tespit edilen V.G, U.Y. ve G.Ç. tutuklanmıştı. Saldırganlar, 15 Ağustos’ta tutukluluk incelemesinin ardından serbest bırakıldı. Olası bir saldırıya karşı kafelerin sahiplerine polis koruması verildi.

Serbest bırakılan saldırganlar, 1 ay sonra bu kez Hewş Kafe’nin sahibi ve kardeşine saldırdı.

SERBEST KALINCA YENİDEN SALDIRDILAR

Saldırganlardan V.G. ve U.Y., dün akşam saatlerinde kafe sahibi ve kardeşini sokak ortasında görünce küfür ve hakaretlerde bulundu. V.G. ve U.Y, kafe sahibini, “Sizi burada barındırmayacağız” şeklinde tehdit etti ve fiziksel saldırıda bulundu. Saldırganlardan biri polisin karşısında belindeki silahı da çekti.

Saldırıda kafe sahibinin kardeşinin eli kırıldı. Saldırı sırasında sokakta bulunan koruma ve yunus polisleri olaya müdahale ederek, saldırganları gözaltına aldı.

ELİNİ KIRDILAR

Kafe sahibinin kardeşi sağlık raporu alıp, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Kafe sahibinin kardeşi, olay anını şu sözlerle anlattı:

“Ağabeyimle akşam saatlerinde sokakta yürürken, üzerimize sehpa atarak, ‘sizi burada barındırmayacağız’ dediler. Biz de savunma amaçlı karşılık verdik. Bu kişiler daha önce de saldırdılar ve 1 ay 4 gün cezaevinde kaldılar ve serbest bırakıldılar. Suçlular ortada cirit atıp her gün buraya grup grup şeklinde geliyorlar. Her gün sokakta yaşayan insanları, kafeye ve otele gelen müşterileri rahatsız ve taciz ediyorlar. Dün suç duyurusunda bulunduk. Şuan gözaltındalar. Bunlar arkalarındakilerden güç alıyorlar. Başımıza gelebilecek, fiziki ve diğer saldırılarda bu kişiler ve bu kişileri organize eden selefi suç örgütleri sorumludur” dedi.

YİNE SERBEST BIRAKILDILAR

Öte yandan daha önceki saldırılarının ardından tekrar saldırıda bulunan ve gözaltına alınan saldırganlar yine serbest bırakıldılar.

ÖNCEKİ SALDIRIYA AİT GÖRÜNTÜLER DE ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan, 11 Temmuz akşamı V.G, U.Y. ve G.Ç.’nin kafelere yaptığı saldırı anına ilişkin görüntüleri ortaya çıktı. Yüzleri maskeli kafelerin bulunduğu sokağa gelen V.G, U.Y. ve G.Ç, önce tabancayla ateş açıp ardından beraberinde getirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdikleri anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Londra'nın tarihi Notting Hill Karnavalı'nda saldırı: Bir kadın ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Yolbulan patronu grevi kırmaya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa