26 Ağustos 2024 15:55

İzlanda’da buzul çöktü: Bir kişi öldü, iki kişi kayıp

İzlanda’nın güneyindeki Breidamerkurjökull buzulunda 25 kişilik bir grubun girdiği mağara çöktü. Polis, çökme sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin hâlâ kayıp olduğunu duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bir grup turistin İzlanda’nın güneyindeki Breidamerkurjokull buzulunu ziyaret ettiği sırada bir buz mağarasının kısmen çökmesi sonucu bir kişi hayatını kaybetti. İki kişinin ise kayıp olduğu açıklandı.

Polisin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, pazar günü saat 15.00 civarında müdahale ekiplerinin bir çağrı aldığı ve çeşitli milletlerden yaklaşık 25 kişilik bir yabancı turist grubunun buz mağaralarını keşfederken dört kişinin üstüne buzul düştüğü belirtildi. Olay anında yaralanan iki kişiden biri olay yerinde hayatını kaybederken diğerinin helikopterle başkentteki bir hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu bildirildi. İzlanda kamu yayın kuruluşu RUV, ekipman ve personeli buzula taşıma çabalarının engebeli arazi nedeniyle zor olduğunu ve buzun kesilmesinin zincirli testerelerle yapıldığını bildirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hastaneden taburcu olan Emine Şenyaşar yine Meclis’te

SONRAKİ HABER

Tonya'da 55 yıllık kooperatif kapandı: Üretici özel sektöre mahkum edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa