27 Ağustos 2024 17:14

DEM Partiden 1 Eylül’de üç ilde miting çağrısı

1 Eylül Dünya Barış Günü Deklarasyonu’nu açıklayan DEM Parti, Diyarbakır, Van ve İzmir’de bölge mitingleri düzenleyeceklerini duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü Deklarasyonu’nu açıkladı. DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülşen Özer, Ortadoğu’da son 10 yılda savaşın hüküm sürdüğünü belirterek, bu coğrafyadaki tüm halkların barış ve huzura ihtiyacı olduğunu söyledi. 1 Eylül’de Diyarbakır, Van ve İzmir olmak üzere 3 bölgede mitingler düzenleneceklerini duyuran Özer, barış halayına duracaklarını dile getirdi.

Ardından konuşan DBP Amed İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz de “Kürt sorununun çözümü onurlu bir barıştan geçer. Toplumsal barışın sağlanması için öncelikle savaşa karşı bir araya gelmek elzemdir” dedi. 

"DEMOKRATİK DEĞERLER BUDANIYOR"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 1 Eylül için çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Türkiye’de birçok alanda adaletsizlikler devam ediyor. Her bir adaletsizlik yeni bir adaletsizliğe yol açıyor. Bu durum ise şiddeti tetikleyen unsurlardan biri haline geliyor. Türkiye’de çoklu krizler yaşanıyor. Toplumsal, siyasal, ekonomik ve adalet krizi devam ediyor. Toplumun demokratik değerleri her gün bir parça olacak şekilde budanıyor” dedi.

Son dönemde Kürt diline ve kültürüne yönelik saldırılara da değinen Eren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuşkusuz Rojava bölgesine saldırılar ile KDP’nin saldırıları doğrudan bağlantılıdır. Halkın değerlerine birliğine, diline, müziğine dönük bu saldırılar asla kabul edilemez. Kürt halkının varlığına dönük bu saldırılara karşı bütün halkımızın 1 Eylül’de alanlarda olması gerektiğini düşünüyoruz. Savaş politikalarını yürürlüğe koyan iktidarın yaratmış olduğu çoklu krizlere karşı 1 Eylül’de alanlarda olmalıyız. Kimliğimize, değerlerimize sahip çıkmak için halaylarımızla, zılgıtlarımızla alanlarda olmak zorundayız. Bu ülkedeki adaletsizliğe karşı, savaşa karşı bütün sivil toplum örgütleriyle barıştan yana alanlarda güçlü durmaya, haksızlıklara karşı seslerini duyurmaya çağırıyoruz.” (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten zeytin direnişine destek: Talana karşı direnişi güçlendirmeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Bahçeli’den CHP’ye: "Yüksek düzeyli tehdit"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa