29 Ağustos 2024 12:32

Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayeti üzerine 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla yargılanmasına 3 Aralık'ta başlanacak.

AA'nın aktardığına göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma sonucunda, Kılıçdaroğlu'nun zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçundan cezalandırılması talebiyle düzenlenen iddianame, Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 3 Aralık 2024'te görülmesini kararlaştırdı.

MHP'Lİ YILDIZ, YÖNTER VE AKSU ŞİKAYETÇİ OLDU

İddianamede yer verilen MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı övdüğü savunuldu. Kılıçdaroğlu'nun 21 Ekim 2014'te İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü söyleşisinde "YPG bizim için terör örgütü değildir. YPG, kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur." dediği aktarılan dilekçede, "Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla, YPG'yi bağımsızlık ve özgürlük savaşçıları olarak gördüğünü açıkça beyan etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında suçu ve suçluyu övdüğü iddia edildi.

İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in savunma dilekçesi de yer aldı. Dilekçede, Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturmaya konu edilen beyanlarının, kişisel görüş çerçevesinde yapılmış siyasi değerlendirme mahiyetinde olduğu ve bu nedenle Kılıçdaroğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi talep edildi.

ÖZEL'DEN TEPKİ: HODRİ MEYDAN

Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyareti sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kılıçdaroğlu hakkında açılan davaya tepki gösterdi, "Kemal Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasetten men talep edilen bir iddianame hazırlanmış. CHP Genel Başkanlığını devraldığım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu partinin genel başkanlık koltuğunda 13 yıl oturmuş birisidir. Kemal Bey'e karşı yapılan bu suç duyurusu MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, gündemden düşmüş olmanın, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını, kusurunu örtmüş olmak için yaptıkları ve gönderdikleri yerde de kendi etkileri altında olan, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşorları tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden kurdukları bir kurgudur. İddianame Sinan Ateş’in kanını örtmez. Hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avcılar'da kadına şiddet uygulayan 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Demirören'de küçülme: Ekler kapandı, gazeteciler işsiz kaldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa