01 Eylül 2024 12:07

Samandağ Ekoloji Platformu: Beton santralinin derhal kapatılmasını istiyoruz

Samandağ Ekoloji Platformu, Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin birleştiği noktada kurulan beton santraline karşı açıklama yaparak, santralin kapatılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hatay’da Samandağ Ekoloji Platformu, Samandağ’da Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin birleştiği noktada yer alan beton santralinin kapatılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Abdullah Cömert Parkında yapılan açıklamayı Samandağ Ekoloji Platformu adına Hasan Ali Çiçek okudu. Çiçek, “Yaşam alanlarımıza yönelik her türlü müdahaleye karşı Samandağ'ı, yaşamı ve doğayı savunuyoruz. Beton santralinin derhal kapatılmasını istiyoruz” dedi.

“ŞİRKETLERİN ÇIKARLARI İÇİN İNSAN YAŞAMI VE DOĞA TALAN EDİLİYOR”

6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık 19 ay geçmesine rağmen insanca yaşanabilir koşulların hâlâ sağlanmadığını belirten Çiçek, “Yaşam alanlarımıza dökülmeye devam edilen molozlar yetmezmiş gibi yine şirketlerin kârı uğruna Atatürk, Yeşilada, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin birleştiği noktada yaşam alanlarımızın ortasında kurulan beton santraliyle zehirlenmeye devam ediliyoruz. Bulunduğu konum itibariyle okul çevresine yakınlığı, sulak alanların ve yaşam alanlarımızın hemen ortasında kendi yasalarına dahi aykırı şekilde inşa edilen bu santralin ısrarlı duruşu ve bizleri zehirleyerek üretime devam etme inadı bugün yaşadığımız sistemi tüm çıplaklığı ile ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Zeytinliklerin sökülmesinden, rezerv alan ile tartışılan barınma sorununa değin yaşam alanlarında yaşadıkları süreci hatırlatan Çiçek, “Bugün sadece Samandağ’da değil ülkenin bir çok yerinde maden ocakları, oteller, beton santralleri, plastik fabrikaları için özetle şirketlerin çıkarları için insan yaşamı ve yaşanabilir doğamız talan edilmektedir” dedi.  

“SAMANDAĞ HALKI OLARAK SANTRALİN ÖNÜNDE DURACAĞIZ”

Var olan beton santralinin de bölgede tarım ve hayvancılık ile geçinilen Samandağ halkı için büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getiren Çiçek son olarak şunları kaydetti: “Tüm Samandağ'ın sorunu olan beton santraline bugün dur demez isek bu tarz santrallerin ilçemizde arttığını da günbegün görmüş olacağız. Hepimiz için hastalık, kirlilik, ölüm demek olan bu santrali durdurmanın tek yolu hep birlikte karşı durarak çalışmasını engellemektir. Beton santralinin derhal durdurulmasını ve kapatılmasını talep ediyoruz. Çalışmaya devam etmesi durumunda Samandağ halkı olarak şirketin kârı için yaşamımızı ve doğamızı zehirleyen santralin önünde duracağız. Ve fiili meşru mücadelemizle, örgütlülüğümüzle sokaklarda olacağız.” (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP'liler hakkında suç duyurusunda bulunan hukukçu Dilek Ekmekçi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Adıyaman’da kadın cinayeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa