02 Eylül 2024 12:55

İsrail’in Gazze'ye saldırılarında 10 Filistinli hayatını kaybetti 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca Filistinli de yaralandı.

Fotoğraf: Ashraf Amra/AA

Paylaş

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 332 gündür sürüyor. Gazze'nin farklı noktalarına düzenlenen saldırılarda en az 10 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentindeki Er-Rimal sağlık merkezi çevresinde hedef aldığı bir sivil araçta bulunan 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

İsrail’e ait insansız hava aracı (İHA), Gazze’deki Vahdet Caddesi'nde Gazze Belediyesi’ne ait bir aracı hedef aldı, araçta bulunanlar hayatını kaybetti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki el-Bureyc Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti. Haberde, Gazze’deki Selahaddin Caddesi yakınlarındaki açık arazide bir grup Filistinlinin hedef alındığı ve en az bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Gazze kentinin kuzeyindeki el-Cela Caddesi’nde, el-Arac ailesine ait binanın hedef alınması sonucu en az 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda Filistinlinin de yaralandığı aktarıldı.

CAN KAYBI 40 BİN 786'YA YÜKSELDİ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 48 kişiyi öldürdüğü, 70 kişiyi de yaraladığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde son 24 saatte gerçekleştirdiği üç katliamda 48 kişinin öldüğü, 70 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 786'ya, yaralı sayısının da 94 bin 224’e yükseldiği kaydedildi.

LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE ARACA SALDIRI: 2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki sınır beldesi en-Nakura yolunda bir araca düzenlediği hava saldırısında 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Düşman İsrail’in en-Nakura beldesinde bir araca düzenlediği hava saldırısında iki kişi şehit oldu.” ifadelerine yer verildi. Daha önce Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın haberinde, bir insansız hava aracının en-Nakura yolunda seyir halindeki bir aracı hedef aldığı belirtilmişti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberinde ise, Lübnan’dan atılan bir anti tank füzesiyle İsrail’in Yukarı Celile bölgesindeki Avivim yerleşim bölgesinde bir evin vurulduğu ifade edildi. Haberde, söz konusu yerleşim bölgesinde ağır maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonunun da haberine göre, İsrail’in kuzeyindeki birçok yerleşim yerine Lübnan’dan çok sayıda roket atıldığı belirtildi. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de ateşkes talebiyle bir günlük genel grev gerçekleşiyor

SONRAKİ HABER

EMEP Milletvekili Karaca eğitim emekçilerinden GBT istenmesini Meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa