02 Eylül 2024 13:34

CHP Parti Meclisi tüzük gündemiyle toplandı

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında tüzük gündemiyle toplandı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP'de 4-9 Eylül tarihlerinde yapılacak Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın hazırlıkları devam ediyor. 4 Eylül’de Sivas’ta başlayıp 5 Eylül’de Ankara’da devam edecek olan kurultay öncesi, bugün CHP Parti Meclisi (PM) toplandı. Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, saat 10.20 itibarıyla toplanan PM üyeleri, çalışılan tüzük metni üzerinde konuşmak için bir araya geldi.

PM ÜYELERİNİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALINACAK

Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Yurtiçi Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve Genel Sayman Özgür Karabat, toplantıda başkanlık divanında yer aldı. Basına kapalı yapılan toplantıda, tüzükte yapılacak değişiklik maddelerine ilişkin PM üyelerinin görüş ve önerileri alınacak.

YÜCEL: KURULTAYDAN TÜRKİYE'NİN EN DEMOKRATİK TÜZÜĞÜ ÇIKACAK

Tüzük kurultayı öncesinde düzenlenen PM toplantısı devam ederken basın açıklaması yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "İnanıyoruz ki değişimin ilk adımı olan bu Tüzük Kurultayı’ndan Türkiye’nin en demokratik, en katılımcı, kadın haklarına en saygılı, gençleşmeyi en öne alan, geleceğe en doğru perspektiften bakan bir tüzük çıkacak” dedi.

10 ay önce, "CHP değişirse Türkiye değişir" sloganıyla yola çıktıklarını ve "Türkiye’ye demokrasiyi getirmeyi" vadettiklerini söyleyen Yücel, şöyle devam etti:

"Hedefimiz, Türkiye’ye demokrasiyi getirmeyi vadeden CHP’yi daha demokratik bir yapıya kavuşturmaktı. Bunun en önemli adımlarından biri de daha demokratik ve katılımcı bir parti tüzüğü oluşturmak için bu hafta 4-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz ‘İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’mızdır. Bu parti, geçmişte bir-iki hafta süren uzun kurultaylar yapmış. Bu sefer de öyle olmasını istedik. Tartışıp herkesin fikrini ifade etmesine fırsat verdiğimiz bir süreç olsun istedik. Nisan ayından bu yana tüzük üzerinde çalışıyoruz. Mahallelerden, ilçelerden, illerden, örgütlerden görüş istedik. Bütün üyelere açık, dijital demokratik katılım yöntemiyle üyelerimize görüş sorduk. Toplam 19 bin görüş aldık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, önceki genel başkanlarımızla görüşerek tüzükle ilgili önerilerini aldı ve hepsini ilgili komisyona teslim etti. İnanıyoruz ki değişimin ilk adımı olan bu Tüzük Kurultayı’ndan Türkiye’nin en demokratik, en katılımcı, kadın haklarına en saygılı, gençleşmeyi en öne alan, geleceğe en doğru perspektiften bakan bir tüzük çıkacak.

Öncelikle bu ülkenin ve partimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’nin ilk kurultayı olarak kabul ettiği Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarih olan 4 Eylül’de; parlamento grubumuz, il başkanlarımız, PM üyelerimizle Sivas’a gideceğiz. 5 Eylül’de, Ankara’da tüzük taslağı, Tüzük Komisyonu’na sunulacak ve komisyon tüzüğe son halini verecek ve bu hali kurultaya sunulacak. 6 Eylül’de, kurultay salonunda yeni bir komisyon, önerileri tartışmak üzere bir araya gelecek ve o gün tüzüğümüz kurultayımızda oylanarak kabul edilecek. 7-8 Eylül tarihlerinde akademisyenler, örgütlerimiz ve delegelerimizin de katılımıyla program değişikliğine yönelik bir dizi toplantı yapacağız. Bu toplantılarda, iktidara geldiğimizde Türkiye’yi nasıl yöneteceğimizi konuşacak ve parti programımızın da altlığını hazırlayacağız. 9 Eylül günü ise Türkiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü, İzmir’den düşmanın denize dökülüşünü yıl dönümünü ve Türkiye’nin birinci partisinin kuruluş yıl dönümünü hep birlikte törenlerle kutlayarak kurultayımızı bitireceğiz.

Şunu açık yüreklilikle ifade ediyoruz ki CHP; örgütleriyle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle ve tüm kadrolarıyla adım adım bu ülkeyi yönetmeye ve gencinden yaşlısına, emeklisinden asgari ücretlisine, esnafından çiftçisine herkesin derdine derman olmaya geliyor.”

Öte yandan bugün CHP TBMM grubunun da basına kapalı toplanması bekleniyor. CHP Genel Merkezinde yapılacak olan toplantıda, milletvekillerinin tüzük konusundaki görüşleri alınacak. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Emek Gençliği: Niteliksiz devlet yurtlarına da cemaat yurtlarına da mahkûm değiliz

SONRAKİ HABER

‘İsrail ile ticaret’ kuşkuları güçleniyor: Filistin’e hazır giyim ihracatı yüzde 23 milyon arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa